Hoppa till innehåll

Naton sotilaskomitean puheenjohtaja: ”Suomella on vahvat ja yhteistoimintakykyiset Puolustusvoimat”

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 17.6.2022 15.10
Uutinen
Kuva jossa Puolustusvoimain komentaja ja amiraali Bauer

Naton sotilaskomitean puheenjohtaja, amiraali Rob Bauer vierailee tänään Suomessa. Bauerin mukaan Suomella on vahvat puolustusvoimat, jotka tuovat lisäarvoa euroatlanttiselle turvallisuudelle.

Vierailunsa aikana amiraali Bauer keskustelee Puolustusvoimien johdon ja Suomen valtiojohdon kanssa. Hän myös tutustuu Puolustusvoimien ja Merivoimien toimintaan.

Amiraali Bauer kertoo olevansa vaikuttunut Suomen puolustusvoimien suorituskyvystä.

— Suomi on yksi Naton läheisimmistä kumppaneista ja vahva tekijä euroatlanttisessa turvallisuusympäristössä. Jaamme samat arvot ja kohtaamme monia samoja haasteita. Suomella on huomattavat sotilaalliset voimavarat, joilla on suuri arvo yhteiselle turvallisuudellemme. Suomen puolustusvoimat ovat täysin yhteistoimintakykyisiä Naton joukkojen kanssa. Suomalaiset osallistuvat säännöllisesti Naton tai yksittäisten liittolaisten harjoituksiin, Bauer kuvailee.

Esimerkkinä aktiivisesta harjoitus- ja koulutusyhteistyöstä Bauer mainitsee tänään päättyvän Baltops 2022 -harjoituksen, johon osallistui noin 7 000 sotilasta 14 Naton liittolais- ja kumppanimaasta harjoittelemaan yhteisiä ilma- ja merioperaatioita sekä maihinnousuoperaatioita. 

Bauerin mukaan Nato-jäsenyys helpottaisi tiiviimpää pohjoismaista ja balttilaista puolustusyhteistyötä.

— Jäsenyys lisäisi transatlanttista turvallisuutta yleisesti, hän toteaa.