Hyppää sisältöön

Naton sotilaskomitean puheenjohtaja vierailee Suomessa

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 17.6.2022 9.02
Tiedote

Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton sotilaskomitean puheenjohtaja, amiraali Rob Bauer vierailee Suomessa 16.–18.6.2022. Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen isännöi vierailua.

Vierailun aikana amiraali Bauer keskustelee Puolustusvoimain komentajan, kenraali Timo Kivisen kanssa, sekä tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön sekä puolustusministeri Antti Kaikkosen ja ulkoministeri Pekka Haaviston. Ohjelmassa on vierailu myös Merivoimiin ja Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskukseen. 

Sotilaskomitea (Military Committee, MC) vastaa Naton ylimmästä sotilaallisesta päätöksenteosta ja valmistelee sotilaalliset neuvot Naton neuvoston ja ydinsuunniteluryhmän päätöksille sekä antaa neuvoja Naton kahdelle strategiselle komentajalle. Sotilaskomitea on Naton neuvoston jälkeen puolustusliiton tärkeimpiä työskentelyelimiä. Komitea tapaa säännöllisesti jäsenmaiden asevoimien edustajia ja kolmesti vuodessa asevoimien komentajia. Naton sotilaskomitean puheenjohtaja on puolustusliiton korkein sotilashenkilö.