Hyppää sisältöön

Osa yhteiskuntaa

Puolustusvoimat takaa Suomen turvallisuuden ja on siten yhteiskuntamme tukiranka.

Pidämme suomalaiset turvassa sekä sodan että rauhan aikana. Teemme yhteistyötä muiden yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa ja toimimme jatkuvasti suomalaisten arvojen mukaan.

Olemme vuorokauden ympäri valmiina tarjoamaan tukeamme viranomaisille. Virka-avun antaminen muun viranomaisen sitä pyytäessä on yksi puolustusvoimien lakisääteisistä tehtävistä. Voimavaramme auttavat esimerkiksi poliisia ja pelastuslaitosta tekemään työnsä tehokkaasti.

Kunnioitamme työssämme Suomea kantavia periaatteita. Kannamme huolta tasa-arvosta ja yhdenvertaisesta kohtelusta varusmiesten ja työntekijöidemme keskuudessa. Pidämme Suomen luonnon puhtaana toimimalla ympäristöystävällisesti. Tuemme kestävää kehitystä tekemällä varusmiespalveluksesta turvallisen ja kannustavan kasvualustan nuorille suomalaisille.

Puolustusvoimat osana yhteiskuntaa

Viranomaisyhteistyö ja virka-apu — Linkin takaa löydät tietoa muiden viranomaisten tukemisesta sekä Puolustusvoimien tarjoamasta virka-avusta.

Toiminnan tuloksellisuus – suunnittelun ja seurannan asiakirjat — Puolustusvoimien tulosohjaukseen liittyvät suunnittelun ja seurannan asiakirjat löytyvät tältä sivulta.

Ampuma-, harjoitus- ja suoja-alueet — Tälle sivulle on koottu tietoa ampuma-, harjoitus- ja suoja-alueista sekä räjähtämättömän ammuksen kohtaamisesta.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä — Puolustusvoimien lippujuhlan päivää vietetään 4. kesäkuuta. Löydät tältä sivulta hyödyllistä tietoa päivän ohjelmasta.

Itsenäisyyspäivä — Puolustusvoimat kutsuu kansalaisia juhlimaan itsenäisyyspäivää kanssaan Puolustusvoimien eri kanavilla. Sivulla lisää tietoa aiheesta.

Postia varusmiehelle — Ilahduta palvelusarkea lähettämällä varusmiehelle postia varuskuntaan. Ohjeet kirjeiden ja pakettien lähettämiseen löydät tältä sivulta. 

 
´