Hyppää sisältöön


Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään 4. kesäkuuta 2024 Hangossa. Ohjelmassa on paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi muun muassa kalustonäyttely sekä illalla MILjazz kesäkiertueen konsertti. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Paraatiin osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista ja Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1200 henkilöä, 40 ajoneuvoa ja 10 ilma-alusta.

Paraatin ottaa vastaan Merivoimien komentaja kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen. Kenttähartauden pitää kenttärovasti Paavo Ranta, ja paraatijoukkoja komentaa Merivoimien esikuntapäällikkö lippueamiraali Jukka Anteroinen.

Lippujuhlan päivän yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa laivastoparaati Hangon edustalla 3.6.2024. Kooste laivastoparaatista nähdään 4.6. Ylen lähetyksissä ja Puolustusvoimien julkaisuissa.

Paraatipäivän ohjelma

Uutiset

Lippujuhlan päivä tuo hävittäjät Jyväskylän taivaalle 4.6.
Ilmavoimat

Lippujuhlan päivä tuo hävittäjät Jyväskylän taivaalle 4.6.

Jyväskylässä 4. kesäkuuta 2023 järjestettävässä Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatin ylilennossa nähdään myös ulkomaisia ilma-aluksia. Lentotoiminnalla on säävaraus.
2.6.2023 | 13.31
Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 3.–4. kesäkuuta
Ilmasotakoulu

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 3.–4. kesäkuuta

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati ja sen valmistelu vaikuttavat liikennejärjestelyihin ja pysäköintiin keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilla.
24.5.2023 | 14.41
Puolustusvoimat

Ylennykset Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 2023

Tasavallan presidentti on puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta 2023 ylentänyt kenraalimajuri Janne Alpertti Jaakkolan kenraaliluutnantiksi ja eversti Ari Matti Laaksosen prikaatikenraaliksi.
4.6.2023 | 0.01
Puolustusvoimat

Ylipäällikön päiväkäsky

Venäjän julma hyökkäys Ukrainaan on muistuttanut meitä suomalaisia rauhan ja vapauden mittaamattomasta arvosta. Kukaan ei toivo sotaa, mutta viisas varautuu pahimpaankin. Halu elää rauhassa ja suojella päättäväisesti omaamme näkyy meissä suomalaisissa.
4.6.2023 | 9.07
Lippujuhlan päivän paraati järjestetään Jyväskylässä 4. kesäkuuta
Ilmasotakoulu

Lippujuhlan päivän paraati järjestetään Jyväskylässä 4. kesäkuuta

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään sunnuntaina 4. kesäkuuta 2023 Jyväskylässä. Ohjelmassa on paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi muun muassa Midnight Hawks -lentonäytös, MILjazz -konsertti sekä kalustonäyttely toimintakentällä. Tapahtumiin on vapaa pääsy.
12.5.2023 | 12.25
 
´