Hyppää sisältöön

Lääkäri toimistossaan

Terveydenhuolto ja sosiaaliala

Puolustusvoimissa työskentelee terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaisia useissa eri tehtävissä ympäri Suomen, ja suurin osa palkatuista on siviilejä. Osaamista on mahdollista kehittää kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä, jotka tarjoavat haastavia ja monipuolisia tehtäviä myös terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaisille.

Lääkäriksi

Pääosa lääkäreistä tekee töitä varuskuntien terveysasemilla. He voivat kuitenkin toimia myös erikoislääkäreinä tai hallinnollisissa tehtävissä. Reservin upseerin tai reservin aliupseerin koulutuksen suorittanut henkilö voidaan palkata sotilaslääkärin tehtävään.

Lääkärinä voit ylläpitää fyysistä kuntoa ja sotilaallista toimintakykyä mm. työajalla tapahtuvan harjoittelun ja vuosittaisten kuntotestien avulla. Lisäksi tehtävässä on mahdollisuus kehittyä kenttälääkinnän osaajana ja osallistua poikkeusolojen lääkintähuollon suunnitteluun osana yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa.

Sairaanhoitajaksi

Puolustusvoimissa sairaanhoitajat ovat kenttäsairaanhoitajia, jotka työskentelevät varuskunnissa. Osa työtehtävistä painottuu terveysasemille, osa maastoon. Tehtäviin sisältyy mm. varusmiesten terveydenhuolto, terveystarkastukset sekä ensiavun ja kenttälääkinnän koulutusten järjestäminen. Kenttäsairaanhoitajana sinulta odotetaan riittävää fyysistä kuntoa vaativissa olosuhteissa toimimiseen.

Lisäksi meillä työskentelee myös mm. hammaslääkäreitä, eläinlääkäreitä, työterveyshoitajia, fysioterapeutteja, suuhygienistejä, laitoshuoltajia ja laboratoriohenkilökuntaa.

 

Pääset katsomaan sivulla olevat videot hyväksymällä evästeasetukset. Voit muokata evästeasetuksiasi alta.

 
Sotilaslääketieteen keskus

Terveydenhuolto

Sotilaslääketieteen keskus

Puolustusvoimien lääkintähuollon asiantuntija

Tutustu Sotilaslääketieteen keskukseen
Ylilääkäri

Youtube

Ylilääkäri

Katso ylilääkärin video
´