Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Mies lukee Ruotuväki-lehteä hymyillen

Edut ja palkkaus

Meille osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on tärkeä voimavara. Tarjoamme merkityksellisen ja luotettavan työpaikan kehittyvässä toimintaympäristössä.

Edut

Kannustamme henkilöstöämme kehittämään omaa osaamistaan ja panostamme jatkuvaan koulutukseen. Systemaattisen henkilöstösuunnittelun, tehtäväkierron ja seuraajasuunnittelun ansiosta voit kehittää osaamistasi eri tehtävissä Puolustusvoimissa myös siviilinä. Erityisesti sotilaana tehtävien ja sijoituspaikkojen vaihtuminen on luonnollinen osa urakehitystä.

Työntekijämme ovat kaikkein tyytyväisimpiä me-henkeen, omaan työtehtävään sekä johtamiseen. Pidämme huolta työntekijöistämme tarjoamalla joustavuutta työaikoihin, aktiivista tyhy-toimintaa sekä kattavat työterveyspalvelut. Lisäksi meillä on hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet. Autamme myös vuokratuetun palvelussuhdeasunnon etsimisessä, ja henkilökunnalla on käytössä virkistysalueita vapaa-ajan käyttöön.

Palkkaus

Puolustusvoimissa henkilöstön palkkaus muodostuu tehtäväkohtaisesta ja henkilökohtaisesta palkanosasta. Järjestelmällä kannustetaan työssä menestymiseen. Tehtäväkohtainen palkanosa perustuu tehtävän vaativuuteen. Tehtävien vaativuus määritetään seuraavilla arviointijärjestelmillä:

  • erikoisupseerien sekä siviilien johto- ja asiantuntijatehtävät (ESJA)
  • siviilitehtävät (SIV)
  • upseerien, sotilaspappien ja sotilaskapellimestarien tehtävät (JSA)
  • aliupseeritehtävät (AU)

Viittauksia näihin järjestelmiin voit nähdä puolustusvoimien hakuilmoituksissa: esimerkiksi "SIV 8" tarkoittaa siviilitehtävien vaativuusluokkaa 8.

Vuosittain pidettävissä kehityskeskusteluissa esimies arvioi työntekijän henkilökohtaista työssä menestymistä ja tavoitteiden saavuttamista. Henkilökohtainen palkanosa on korkeintaan 37 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Uuden työntekijän henkilökohtainen palkanosa on 17 % ensimmäisten kuuden kuukauden ajan.

Voimassa olevat Puolustusvoimien palkkataulukot löydät tästä.

Palkanlisät

Tietyissä puolustusvoimien tehtävissä voidaan maksaa esimerkiksi lento- ja meripalvelulisiä ja sotaharjoituskorvauksia. Lisät voivat nostaa ansiotasoa merkittävästi.