Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus PVJJK mahdollistaa puolustusvoimien johtamisen. Se järjestää puolustusvoimien tietotekniset palvelut. Keskuksen päätehtäviin kuuluu myös kyberpuolustus.

Johtamisjärjestelmäkeskus on Pääesikunnan alainen laitos. Toimimme 18 paikkakunnalla ympäri Suomen. Palveluksessamme on noin 400 työntekijää, joista suuri osa on siviilihenkilöstöä.

Johtamisjärjestelmäkeskuksen osastot

Keskukseen kuuluu

  • esikunta
  • palveluosasto
  • neljä verkko-osastoa
  • kyberosasto.

Keskuksen esikunta ohjaa palveluiden tuotantoa. Se valvoo ja ohjaa puolustusvoimien teknisiä järjestelmiä sekä toteuttaa hankinnat. Esikunta antaa asiantuntijatukea keskuksen johtajalle ja osastoille.

Palveluosasto tuottaa operatiiviset tietojärjestelmä- ja tietopalvelut sekä integroi hankitut tieto- ja viestintätekniset palvelut osaksi puolustusvoimien toimintaa.

Verkko-osastot tuottavat hallintoyksiköiden operatiiviset lähitukipalvelut, tukevat harjoitustoimintaa sekä ylläpitävät turvallisuustekniikkaa.

Johtamisjärjestelmäkeskuksen kyberosasto suojaa tietoverkkoja ja -palveluita sekä kehittää kyberpuolustusta. Osasto ylläpitää puolustusvoimien kybertilannekuvaa.

Kumppanit

Yhteistyökumppaneitamme ovat Suomen Turvallisuusverkko Oy ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus.

Suomen Turvallisuusverkko Oy ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen TUVE-yksikkö tuottavat ja ylläpitävät verkkopalveluita, joiden avulla puolustusvoimat tekee yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus antaa puolustusvoimille ja muulle valtiohallinnolle teknistä tukea.

Linkit