Hyppää sisältöön

Hakuohjeet

Puolustusvoimien hakuprosessi noudattaa valtionhallinnon yleisiä rekrytoinnin käytänteitä. Alta löydät vinkkejä työnhakuun. Mikäli sinulla on kysyttävää hausta, voit aina lähettää meille viestiä sähköpostitse rekrytointi.pvpalvk(at)mil.fi tai Facebook.

Hakuilmoitus

Avoimet tehtävät ovat haettavissa osoitteessa valtiolle.fi. Hakuilmoituksesta löydät tietoa työn sisällöstä sekä osaamisesta, jota sinulta odotamme. Jos jokin asia mietityttää, voit aina soittaa ja kysyä lisätietoja. Tehtäväkohtaiset yhteystiedot löytyvät hakuilmoituksesta.

Puolustusvoimien tehtävissä on erilaisia kelpoisuusvaatimuksia, jotka ilmoitetaan aina tehtäväkohtaisesti hakuilmoituksessa. Näiden kelpoisuusehtojen tulee täyttyä, jotta sinut voidaan valita tehtävään. Lisätietoja kelpoisuusvaatimuksista ja niitä ohjaavista laista ja asetuksista löydät täältä.

Työhakemus

Kerro hakemuksessa osaamisestasi ja henkilökohtaisista ominaisuuksistasi peilaten niitä hakuilmoituksessa mainittuihin tehtäviin ja kriteereihin. Rekrytoinnissa hyödynnetään vain hakemuksessasi ilmoittamiasi tietoja.

Saat vahvistuksen sähköpostiisi hakemuksen vastaanottamisesta. Tarvittaessa voit täydentää hakemustasi hakuajalla. Tallenna hakemuksesi hakemuspohjaksi, jotta voit hyödyntää sitä hakiessasi uudelleen meille tai muualle valtionhallintoon. Räätälöi kuitenkin hakemuksesi aina tehtäväkohtaisesti.

Työhaastattelu

Kun rekrytointi etenee haastatteluvaiheeseen, ilmoitamme siitä kaikille hakijoille. Mikäli tulet hakemuksesi perusteella valituksi jatkoon, saat haastattelukutsun ja tarkemmat ohjeet puhelimitse tai sähköpostitse. Varaa haastattelua varten työ- ja koulutodistukset sekä virallinen henkilötodistus.

Haastattelujen yhteydessä sinulle voidaan teettää soveltuvuusarviointitesti sekä turvallisuusselvitys. Osassa tehtävissä on myös erilaisia substanssiosaamista mittaavia testejä, kuten kielitaito- tai tietotekniikkatestejä. Lisäksi sotilastehtävissä rekrytointiin kuuluu 12 minuutin juoksutesti. Kaikkine vaiheineen rekrytointiprosessi kestää keskimäärin kolme kuukautta.

Valinta

Kun henkilö valitaan tehtävään, ilmoitetaan valintapäätös kaikille hakijoille. Virantäytössä nimityspäätös vastaa työsopimusta. 

Mikäli hakemuksesi ei tärpännyt, älä lannistu! Valtiolle.fi -sivustolle kannattaa tehdä hakuvahti, jotta saat tiedon, kun uusia hakukriteereihisi vastaavia tehtäviä avautuu.