Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Hakuohjeet

Oletpa siviili tai sotilas, kokenut asiantuntija tai uraansa aloitteleva vastavalmistunut, Puolustusvoimat tarjoaa sinulle monia mahdollisuuksia. Meillä on 12 000 työntekijää ja 1000 erilaista tehtävää. Rekrytoimme vuosittain palvelukseemme yhteensä n. 300-400 siviiliä, erikoisupseeria ja aliupseeria. Lue alta rekrytoijiemme parhaat vinkit, miten haet eturivin osaajaksi.

Hakuilmoituksemme

Löydät avoimet tehtävämme osoitteesta valtiolle.fi, jonne voit tehdä itsellesi myös hakuvahdin. Seuraa aktiivisesti LinkedIn-  ja Facebook-kanaviamme, joissa ilmoitamme kiinnostavista tehtävistä. 

Hakuilmoituksesta löydät tietoa työn sisällöstä sekä osaamisesta, jota sinulta odotamme. Jos jokin asia mietityttää, voit aina soittaa ja kysyä lisätietoja. Tehtäväkohtaiset yhteystiedot löytyvät hakuilmoituksesta.

Työhakemus

Täytä hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmän (valtiolle.fi) kautta. Kerro tarkasti mitä osaat ja mitä haluat tulevaisuudessa oppia peilaten ilmoituksessa mainittuihin tehtäviin ja kriteereihin. Muista että itsensä kehuminen on sallittua! Huomioi myös kelpoisuusvaatimuksemme.

Voit hyödyntää kerran täytettyä hakemuspohjaa hakiessasi uudelleen meille tai muualle valtionhallintoon. Räätälöi kuitenkin hakemuksesi aina tehtäväkohtaisesti. 

Työhaastattelu

Kun rekrytointi etenee haastatteluvaiheeseen, ilmoitamme siitä kaikille hakijoille. Mikäli saat haastattelukutsun, valmistaudu siihen huolella. Haastattelu on rekrytoinnin tärkein vaihe, jossa tavoitteena on saada tietoa molemmin puolin. Esitä siis tarkentavia kysymyksiä ja ole aktiivinen!

Valinta

Haastatteluiden jälkeen teemme turvallisuusselvitykset ja kutsumme sopivimmat hakijat soveltuvuusarviointiin, jonka järjestää Puolustusvoimien koulutettu henkilöstö. Sotilasviroissa rekrytointiin kuuluu myös 12 minuutin juoksutesti.

Näiden jälkeen teemme valintapäätöksen. Valtionhallinnossa virkaan nimittäminen vastaa yksityisellä sektorilla tehtävää työsopimusta. Ilmoitamme kaikille hakijoille valintapäätöksestä sekä mahdollisesta valitusmenettelystä. Pyrimme viiveettömyyteen, mutta valtion rekrytointi eri vaiheineen kestää yleensä vähintään muutaman kuukauden. Ole siis kärsivällinen.

Mikäli hakemuksesi ei tärpännyt, älä lannistu! Uusia tehtäviä avautuu jatkuvasti.

Mikäli olet kiinnostunut muista tehtävistämme, lisätietoja löydät:
- Upseeriksi
Rauhanturvaajaksi
- Maanpuolustuskorkeakoulun opiskelijaksi

Avoimista sopimussotilastehtävistä voi tiedustella suoraan siitä joukko-osastosta, jossa on kiinnostunut työskentelemään. Hakemuksen sopimussotilaaksi löydät täältä.

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Laita meille viestiä Facebookissa tai sähköpostitse [email protected]