Hyppää sisältöön

Hakuohjeet

Puolustusvoimien hakuprosessi noudattaa valtionhallinnon yleisiä rekrytoinnin käytänteitä. Alta löydät vinkkejä työnhakuun. Mikäli sinulla on kysyttävää hausta, voit aina lähettää meille viestiä sähköpostitse rekrytointi.pvpalvk(at)mil.fi tai Facebookissa.

Hakuilmoitus

Puolustusvoimien avoimet tehtävät julkaistaan valtiolle.fi  järjestelmään. Hakemukset tulee kohdentaa aina tiettyyn tehtävään. Tästä syystä emme käsittele avoimia hakemuksia. Suosittelemme, että asetat valtiolle.fi palvelussa hakuvahdin, jonka avulla saat sähköpostiisi tiedon sinua kiinnostavista tehtävistä.

Jokaisen avoimen tehtävän hakuilmoituksesta löydät tarkemmin tietoa työn sisällöstä, työtehtävistä ja vastuista sekä osaamisesta, jota sinulta odotamme. Jos jokin asia jää mietityttämään, voit aina ottaa yhteyttä ja kysyä lisätietoja. Tehtäväkohtaiset yhteystiedot löytyvät hakuilmoituksesta. 

Tehtävissämme on erilaisia kelpoisuusvaatimuksia, jotka ilmoitetaan aina tehtäväkohtaisesti hakuilmoituksessa. Kelpoisuusvaatimusten tulee täyttyä, jotta sinut voidaan valita tehtävään. Puolustusvoimien viran yleiset kelpoisuusvaatimukset koskevat kaikkia. Näitä ovat Suomen kansalaisuus ja yleiset nimitysperusteet sekä tehtävien edellyttämä luotettavuus. 

Siviiliviroissa – eli muut kuin sotilasvirat – ei edellytetä suoritettua varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista palvelusta. Näissä tehtävissä edellytetään sopivaa koulutusta ja kokemusta. 

Sotilasvirkojen yleisiin kelpoisuusvaatimuksiin kuuluvat suoritettu asepalvelus ja virkaan sopiva fyysinen kunto ja terveys. Lisäksi hakijalla ei voi olla turvallisuusselvityslaissa määritettyä turvallisuutta vaarantavaa ulkomaansidonnaisuutta. 

Työhakemus

Työhakemus tehdään sähköisesti valtiolle.fi järjestelmässä tai vaihtoehtoisesti voit toimittaa hakemuksesi ilmoituksessa kerrottuun osoitteeseen. Kerro hakemuksessa osaamisestasi ja henkilökohtaisista ominaisuuksista peilaten niitä hakuilmoituksessa mainittuihin tehtäviin ja odotuksiin. Kerro miksi sinun osaamisesi sopii juuri tähän tehtävään. Rekrytoinnissa hyödynnetään vain hakemuksessa ilmoittamiasi tietoja, joten hakemuksen huolellinen täyttäminen on tärkeää. Hakemukseen ei voi lisätä liitteitä. 

Saat vahvistuksen sähköpostiisi hakemuksen vastaanottamisesta. Tarvittaessa voit täydentää hakemustasi hakuajalla. Tallenna hakemuksesi hakemuspohjaksi, jotta voit hyödyntää sitä hakiessasi uudelleen meille tai muualle valtionhallintoon. Räätälöi kuitenkin hakemuksesi aina tehtäväkohtaisesti. 

Hakuajan loppumisen jälkeen voit jäädä odottamaan yhteydenottoa hakuprosessin etenemisestä.

Työhaastattelu

Kun rekrytointi etenee haastatteluvaiheeseen, ilmoitamme siitä kaikille hakijoille. Mikäli tulet hakemuksesi perusteella valituksi jatkoon, saat haastattelukutsun ja tarkemmat ohjeet puhelimitse tai sähköpostitse. Varaa haastattelua varten työ- ja koulutodistukset sekä virallinen henkilötodistus, eli passi tai henkilökortti.

Rekrytointiprosessin edetessä sinulle voidaan teettää soveltuvuusarviointitesti ja osassa tehtävistä on myös erilaisia substanssiosaamista mittaavia testejä, kuten kielitaito- tai tietotekniikkatestejä. Sotilastehtävissä fyysistä kuntoa mitataan 12 minuutin juoksutestillä, jossa on tehtäväkohtaisia tavoitetasoja. Hakuprosessissa edenneille tehdään myös turvallisuusselvitys. Kaikkine vaiheineen, ml. turvallisuusselvitys, rekrytointiprosessi kestää keskimäärin kolme kuukautta. Ilmoitamme hakijoille aina, kun prosessi etenee. 

Valinta

Avoimeen tehtävään valitaan hakuilmoituksessa ilmoitetuin odotuksin ja eduksi luettavin perustein soveltuvin hakija. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta ja viestin yhteydessä toimitetaan nimityspäätös. Virantäytössä nimityspäätös vastaa työsopimusta. 

Jos hakemuksesi ei tällä kertaa tärpännyt, älä lannistu! Uusia paikkoja avautuu jatkuvasti ja hakuvahdin avulla saat tiedon, kun uusia hakukriteereihisi sopivia tehtäviä avautuu. 
 

 
´