Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien tiedustelulaitos

Puolustusvoimien tiedustelulaitos on Pääesikunnan alainen laitos, joka tuottaa päätöksentekijöille toimintaympäristötietoisuutta keräämällä, analysoimalla ja raportoimalla sotilasstrategiseen ja lähialueen sotilaalliseen tilanteeseen liittyvää tiedustelutietoa.

Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen tehtäviä ovat muun muassa

  • vastuu puolustushallinnon paikka- ja olosuhdetietopalvelusta
  • sotilastiedustelu- ja turvallisuustoimintojen täydennyskoulutus
  • kriisinhallintaoperaatioiden tukeminen.

Laitoksen pääosat on sijoitettu Helsinkiin ja Jyväskylään, mutta laitoksen osia toimii valtakunnallisesti myös muilla paikkakunnilla. Tiedustelulaitosta johtaa eversti Markku Pajuniemi.

Tiedustelukoulu

Tiedustelukoulu on Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen osasto, joka antaa sotilastiedustelutoimialan toimialakohtaista ja turvallisuuden johtamisen täydennyskoulutusta. Täydennyskoulutusta annetaan Puolustusvoimien, rajavartiolaitoksen, poliisin ja muiden viranomaisyhteistyökumppaneiden henkilöstölle.

Topografikunta

Topografikunta on Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen esikunnan alainen erillisyksikkö, joka ohjaa Puolustusvoimien paikka- ja olosuhdetietoalaa suunnittelemalla, ohjeistamalla ja valvomalla paikka- ja olosuhdetietotuen kehittämisen, ylläpidon ja toimeenpanon.

Puolustusvoimien vanhat ilmakuva- ja kartta-aineistot on arkistoitu Maanmittauslaitokseen. Niihin liittyvissä asioissa pyydämme ystävällisesti siirtymään sivulle https://www.maanmittauslaitos.fi/kartat-ja-paikkatieto tai ottamaan yhteyttä MML:n asiakaspalveluun: Asiakaspalvelun yhteystiedot | Maanmittauslaitos.

Tiedustelulaitoksen avoimet työpaikat

Tiedustelulaitoksen avoimina olevat työpaikat löydät tästä linkistä Valtiolle.fi

 
´