Hyppää sisältöön

Merivoimien havainnekuva tulevista Pohjanmaa-luokan monitoimialuksista.
Konseptikuvaa tulevasta Pohjanmaa-luokan korvetista.

Laivue 2020 -hanke korvaa merivoimien poistuvat alukset uusilla

Uudet Pohjanmaa-luokan monitoimikorvetit pystyvät toimimaan monipuolisissa tehtävissä ympäri vuorokauden.

Laivue 2020 on merivoimien hanke. Sen tehtävä on korvata merivoimien seitsemän poistuvaa alusta. Poistuvien alusten tilalle hankitaan neljä modernia Pohjanmaa-luokan korvettia. Monitoimikorvetti on sota-alus, joka pystyy toteuttamaan tehokkaasti merivoimien monet tehtävät merellä ympäri vuoden.

Merivoimien uudet Pohjanmaa-luokan alukset ovat välttämätön osa meripuolustusta. Niillä torjutaan merialueelta tulevat hyökkäykset ja turvataan tärkeät kohteet merellä ja saaristossa.

Iso osa merivoimien tehtävistä ja operaatioista tapahtuu merellä. Merivoimien pitää esimerkiksi pystyä miinoittamaan, torjumaan miinoja sekä etsimään ja torjumaan sukellusveneitä. Pitkäaikaiseen merelläoloon tarvitaan aluksia. Tehtäviä ei voi toteuttaa esimerkiksi rannikkojoukoilla tai kohdealueen ulkopuolelta.

Pohjanmaa-luokan alukset rakentaa Rauma Marine Constructions -konsernin (RMC Oy ja RMC Defence Oy) telakka Raumalla. Laivan taistelujärjestelmän toimittajaksi on tarjouskilpailun perusteella valittu ruotsalainen Saab AB. Varsinainen rakentaminen alkaa loppuvuodesta 2023  ja alusluokan täysi operatiivinen valmius saavutetaan vuoteen 2028 mennessä.

Merivoimien komentaja on nimennyt alusluokan Pohjanmaaksi merivoimien vuosipäivänä 2017.

Tutustu Pohjanmaa-luokan korvetteihin tarkemmin merivoimien verkkosivuilla.

 

 
´