Hyppää sisältöön

Kaksi varusmiestä talvisessa aurinkoisessa pakkassäässä vaunun kannella. Vasemmalla puolella olevalla varusmiehellä on yllään pakkastakki mallia m05. Oikealla puolella istuvalla on yllään lumipuku.

Asevelvollisuus

Kutsunnat tai varusmiespalvelus edessä? Ehkä olet jo varusmiespalveluksessa tai reservissä? Tai nainen, joka miettii naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittamista? Tälle sivulle on koottu sinulle hyödyllisiä linkkejä koskien koko asevelvollisuusaikaa. 

Asevelvollisuudesta löydät kattavasti tietoa intti.fi sivulta. Mikäli haluat tutustua yleiskatsaukseen asevelvollisuudesta, tutustu sivuun suomalainen asevelvollisuusjärjestelmäUsein kysytyt kysymykset — Täältä aluetoimiston kysymykset ja vastaukset -osiosta löydät vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin ennen palvelusta, sen aikana ja palveluksen jälkeen

Intti edessä

Intti edessä — Linkin takaa löydät kattavasti tietoa muun muassa palvelustehtävistä ja -paikoista.
Kutsunnat — Tietoa muun muassa kutsuntojen järjestämisestä ja kutsuntoihin osallistumisesta.
Ennen palvelusta haettavat tehtävät — Oletko kiinnostunut erikoisjoukkojen tehtävistä? Muista että näihin tehtäviin sinun tulee hakeutua erikseen ennen palvelusta, ohjeet löydät linkin takaa.
Palvelukseen valmistautuminen — Hyödyllistä tietoa muun muassa asevelvollisen tuista, opinnoista, työsuhteesta ja fyysisen kunnon kohottamiseen suunnitellusta MarsMars.fi -palvelusta.
Naisten vapaaehtoinen asepalvelus — Tietoa naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta ja palvelukseen hakeutumisesta.
Opas varusmiespalvelukseen valmistautuvalle (2022) — Oppaasta löytyy erittäin kattavasti tietoa aina kutsunnoista varusmiespalveluksen jälkeiseen aikaan.
Aluetoimistot — Aluetoimistot ovat asevelvollisten asiakaspalvelupisteitä ja vastaavat kysymyksiin ennen ja jälkeen palveluksen. Täältä voit tarkistaa mikä aluetoimisto hoitaa asevelvollisuusasioitaasi.

Palveluksessa

Ensimmäistä kertaa joukko-osastoon — Tietoa saapumisesta ja siitä mitä kannattaa pakata mukaan.
Palveluksessa — Paljon yleistä tietoa palvelukseen liittyvistä käytännön asioista, kuten palveluksen rakenteesta, palvelusajoista, terveydenhuollosta, majoituksesta ja lomamatkoista. Täältä löydät tietoa myös varusmieskoulutuksen rakenteesta sekä yleiset palveluksen aloittamis- ja kotiuttamisajat.
Johtajakoulutus — Kiinnostaako sinua johtajakoulutus? Linkin takaa löydät aiheesta lisää tietoa.
Palveluksen aikana haettavat erityistehtävät — Erityistehtävissä pääset hyödyntämään osaamistasi ja hankkimaan työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuutta varten. Tehtäviä on tarjolla sekä oikeudelliselta-, tietotekniikka-, tiedustelu-, tutkimus- että viestintä- ja media-alalta.

Reservissä

Kertausharjoitukset — Kertausharjoitus on asevelvollisen oikeus. Linkin takaa löydät tietoa kertausharjoituksista, reserviläispalkasta ja päivärahasta.
Reservin ylennykset — Linkin takaa löydät tietoa muun muassa siitä, että mistä voit saada ylennykseen oikeuttavia kertausharjoituspäiviä.
Reservin täydennyskurssit — Oletko kiinnostunut kouluttautumaan miehistöstä aliupseeriksi tai aliupseerista upseeriksi?
Vapaaehtoinen maanpuolustus — Kertausharjoituksien lisäksi voit kehittää omaa osaamistasi poikkeusolojen tehtävissä osallistumalla eri järjestöjen toimintaan, vapaaehtoisiin harjoituksiin tai koulutuksiin.

 
´