Hyppää sisältöön

Ryhmäkuva Puolustusvoimien työntekijöistä rappusilla. Kuvassa niin sotilaita kuin siviilejä, naisia ja miehiä

Pääesikunnan henkilöstöosasto

Pääesikunnan henkilöstöosasto ohjaa Puolustusvoimien henkilöstöjärjestelmää, -suunnittelua ja -voimavarojen johtamista, henkilöstön rekrytointia, sekä henkilöstötoimialan koulutusta.

Henkilöstöosasto muun muassa valmistelee virkaannimittämis- ja tehtäväänmääräämisesittelyt, ritarikuntien kunniamerkkiesitykset sekä vastaa puolustusvoimien työmarkkina- ja työnantajatoiminnasta ja palvelussuhteen ehdoista. Henkilöstöosasto ohjaa sotilasmusiikkialaa, matkahallintoa, palvelussuhdeasunto- ja virkistysalueasioita sekä sotilasmuseotoimintaa.

Henkilöstöosaston valmistelemassa henkilöstöstrategiassa linjataan Puolustusvoimien henkilöstörakenteen kehittäminen, henkilöstöjohtamisen suuntalinjoja ja toimet työntekijöiden osaamisen kehittämiseksi.

Osaston johto

Henkilöstöosaston osastopäällikkönä toimii komentopäällikkö, joka on henkilöstötoimialan toimialajohtaja ja Puolustusvoimien palvelukeskuksen johtajan suoranainen esimies. Hän vastaa Puolustusvoimien henkilöstöjärjestelmän kehittämisestä sekä henkilöstötoimien suunnittelusta.

 
´