Hyppää sisältöön

Kuva Puolustusvoimat

Sotilasliikunta

Tutustu Puolustusvoimien liikuntakoulutukseen ja kilpailutoimintaan.

Sivusto on tarkoitettu ennen kaikkea asevelvollisille ja Puolustusvoimien henkilökunnalle, mutta tietoa ja materiaalia löytyy myös liikunnasta kiinnostuneille kansalaisille, liikunnanopettajille ja -ohjaajille, valmentajille sekä eri oppilaitosten opiskelijoille.

Liikuntasivujen materiaali on vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Lähde, Puolustusvoimien liikuntasivut ja verkko-osoite, on oltava näkyvissä.

Sotilasliikunnan tutkimus- ja kehittämistoimintaan liittyvä sisältö kootaan vastaisuudessa Puolustusvoimien Tutkimus-sivulle.

Puolustusvoimat liikuttaa asevelvollisia

Puolustusvoimat tarjoaa asevelvollisille mahdollisuuden luoda oma henkilökohtainen kunto-ohjelma MarsMars -palvelussa. Kolmen kuukauden kuntokuuria noudattamalla tuleva alokas saa hyvät fyysiset lähtökohdat varusmiespalveluksen onnistuneeseen suorittamiseen.

Varusmiespalveluksen aikana fyysisen koulutuksen osuus on suuri koulutukseen käytettävästä ajasta. Tavoitteena onkin, että varusmiehet löytäisivät liikuntakoulutuksen avulla tarvittavat keinot ylläpitää liikunnallista elämäntapaa koko asevelvollisuuden ajan aina reservistä poistumiseen saakka.

Puolustusvoimien ammattisotilaat on lakisääteisesti velvoitettu pitämään huolta työ- ja toimintakyvystään. Toimintakykyä ylläpitävä ja kehittävä toimintakulttuuri edesauttaa liikunnallisuutta yhteiskunnassa myös poikkeusoloja ajatellen.

Seuraa Puolustusvoimien sotilasliikuntaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #sotilasliikunta ja #marsmars.

´