Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Sotilasliikunta

Kuva Puolustusvoimat

Sotilasliikunta

Tutustu Puolustusvoimien liikuntakoulutukseen ja kilpailutoimintaan.

Sivusto on tarkoitettu ennen kaikkea asevelvollisille ja Puolustusvoimien henkilökunnalle, mutta tietoa ja materiaalia löytyy myös liikunnasta kiinnostuneille kansalaisille, liikunnanopettajille ja -ohjaajille, valmentajille sekä eri oppilaitosten opiskelijoille.

Liikuntasivujen materiaali on vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Lähde, Puolustusvoimien liikuntasivut ja verkko-osoite, on oltava näkyvissä.

Sotilasliikunnan tutkimus- ja kehittämistoimintaan liittyvä sisältö kootaan vastaisuudessa Puolustusvoimien Tutkimus-sivulle.

Suomen suurin kuntokoulu

Puolustusvoimat tarjoaa koko kansalle mahdollisuuden luoda oma henkilökohtainen kunto-ohjelma MarsMars -palvelussa. Kolmen kuukauden kuntokuuria noudattamalla tuleva alokas saa hyvät fyysiset lähtökohdat varusmiespalveluksen kunniakkaaseen suorittamiseen tai perheen äiti lisää jaksamista arkeen.

Varusmiespalveluksen aikana fyysisen koulutuksen osuus on lähes puolet koulutukseen käytettävästä ajasta. Tavoitteena onkin, että varusmiehet löytäisivät liikuntakoulutuksen avulla tarvittavat keinot ylläpitää liikunnallista elämäntapaa koko asevelvollisuuden ajan aina reservistä poistumiseen saakka.

Puolustusvoimien palkattu henkilöstö on lakisääteisesti velvoitettu pitämään huolta työ- ja toimintakyvystään. Kenttäkelpoisuutta ylläpitävä ja kehittävä toimintakulttuuri edesauttaa liikunnallisuutta yhteiskunnassa myös poikkeusoloja ajatellen.

Seuraa Puolustusvoimien sotilasliikuntaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #sotilasliikunta, #marsmars ja #suomensuurinkuntokoulu.