Hyppää sisältöön

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati

Puolustusvoimat juhlistaa Suomen 105.  itsenäisyyspäivää 6. joulukuuta valtakunnallisella paraatilla Haminassa. Paraatin teemana on Turvallisuus tehdään yhdessä. Paraatikatselmus järjestetään Haminan urheilukentällä ja ohimarssi Kadettikoulunkadulla. Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten kalustoon voi tutustua Suomen lipun aukiolla. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Paraatiin osallistuu joukkoja Maavoimista, Merivoimista, Ilmavoimista ja Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä Rajavartiolaitoksesta ja veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1200 henkilöä. Tapahtumassa on mukana lisäksi Poliisin, Pelastuslaitoksen ja Tullin kalustoa.

Paraatikatselmuksen suorittaa ja ohimarssin ottaa vastaan Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö, kenraaliluutnantti Timo Kakkola. Ohimarssissa hänen seuranaan on Haminan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Titta Erkkilä. Paraatin kunniavieraina ovat sotiemme veteraanit ja lotat. Paraatijoukkoja komentaa Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Tero Ylitalo.  Kenttähartauden pitää katselmuksessa Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen kenttärovasti Kari Mannermaa. Paraatin järjestelyistä vastaa Maasotakoulu ja musiikista Rakuunasoittokunta. Yleisölle paraatin juontaa toimittaja, kapteeni (res), Riku Rantala.

Itsenäisyyspäivä näkyy Puolustusvoimien kanavilla:

Facebook 
Twitter 
Instagram 
Ruotuväki

Ohjelma

Uutiset

Itsenäisyyspäivän paraati vaikuttaa Haminan liikenteeseen 4.–6.12.
Maasotakoulu Maavoimat

Itsenäisyyspäivän paraati vaikuttaa Haminan liikenteeseen 4.–6.12.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati 6. joulukuuta 2022 aiheuttaa muutoksia liikenteeseen ja pysäköintiin Haminassa. Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan.
21.11.2022 | 14.30