Hoppa till innehåll

Suomen kielekkeinen valtiolippu sinistä taivasta vasten.

Försvarsmakten ställer in självständighetsdagens riksparad

På grund av det rådande coronaläget samt gällande lokala restriktioner och rekommendationer, ställer Försvarsmakten in den nationella självständighetsparaden jämte sidoevenemang som planerats till den 6 december i Lahtis.

Genom att ställa in paraden vill Försvarsmakten värna om hälsosäkerheten för värnpliktiga, personal, allmänheten och alla parter som deltar i paraden och bidra till att förhindra smittspridning.

Självständighetsdagen syns på Försvarsmaktens kanaler:

Facebook 
Twitter 
Instagram 
Ruotuväki

Nyheter

Självständighetsdagens riksparad påverkar trafikarrangemangen i Lahtis
Armén

Självständighetsdagens riksparad påverkar trafikarrangemangen i Lahtis

Självständighetsdagens riksparad medför förändringar i trafik- och parkeringsarrangemangen i Lahtis under tiden 5–6 december. Materielen anländer till Lahtis redan 5.12. I synnerhet följande områden påverkas av arrangemangen; mönstringsplatsen i området vid Kisapuisto, materielutställningsområdet på salutorget och Aleksanterinkatu, samt förbimarschplatsen på Vapaudenkatu. Paradtrupperna och materielen återvänder till sina hemgarnisoner 6.12 under eftermiddagen och kvällen.
23.11.2021 | 13.22
Självständighetsdagen riksparad ordnas i Lahtis
Armén

Självständighetsdagen riksparad ordnas i Lahtis

Försvarsmakten högtidlighåller självständighetsdagen med en riksparad som hör till våra värdefulla traditioner i Lahtis. Paradmönstringen sker på Kisapuisto stadion och förbimarschen på Vapaudenkatu. Publiken kan bekanta sig med Försvarsmaktens materiel på Lahtis torg. Vid paradarrangemangen beaktas de regionala begränsningarna för publikevenemang för att säkerställa hälsosäkerheten.
18.11.2021 | 14.56