Hyppää sisältöön

Sotilaat avaavat lääkintäajoneuvon takaovet
Sotilaslääketieteen keskus

Sotilaslääketieteen keskus huolehtii varusmiesten ja Puolustusvoimien henkilökunnan terveydestä. Keskus järjestää myös kenttälääkinnän koulutuksia ja tekee sotilaslääketieteellistä tutkimusta.

Kenttälääkinnän palveluyksikköön kuuluu 18 terveysasemaa varuskunnissa ympäri Suomea. Ne järjestävät varusmiesten yleislääkäritasoisen terveyden- ja sairaanhoidon. Terveydenhuollon palveluita annetaan sekä varuskunnissa että maastossa. Varusmiesten terveydenhuollosta voit lukea lisää täältä.

Sotilaslääketieteen keskukseen kuuluvat myös Ilmailulääketieteen ja Sukelluslääketieteen keskukset. Ne tekevät vuositarkastuksia Puolustusvoimien lentävälle ja sukeltavalle henkilöstölle.

Sotilaslääketieteen keskuksen Erityisasiantuntijayksikkö tarjoaa Puolustusvoimille osaamistaan muun muassa ympäristöterveyden sekä kemiallisen ja biologisen suojelulääketieteen aloilla.

Sotilaslääketieteen keskus toimii 20 eri paikkakunnalla ja sillä on 380 työntekijää. Sotilaslääketieteen keskus on osa Puolustusvoimien logistiikkalaitosta.