Hoppa till innehåll

Förenta staternas Marinkårs erfarenhet och förmågor förenas med kustförsvaret

Nylands brigad
Utgivningsdatum 17.10.2024 15.15
Pressmeddelande

En avdelning från Förenta staternas Marinkår, Marine Rotational Force unit, ledd av Combat Logistics Battalion 8, har anlänt till Finland och kommer att öva tillsammans med Nylands brigad fram till slutet av december. Avdelningen, vars styrka är 200 marinsoldater, stationeras I Nylands brigad och kommer I huvudsak att verka inom brigadens övningsområden.

Nylands brigad har lång erfarenhet av internationellt samarbete och hög kompetens när det gäller att ge utländska trupper värdlandsstöd. Under de två senaste åren har Dragsvik stött Förenta staternas Marinkår under mera än 200 dygn.

- Nylands brigad har utvecklat en etablerad och välfungerande stödorganisation så att vi kan ta emot och fungera som värd för allierade som besöker oss. De för med sig nya förmågor som gör det möjligt för oss att fortsätta och vidareutveckla vårt samarbete. Förenta staternas Marinkår är mycket nöjda med vårt stöd, och vi är glada att de återvänt för att fortsätta sitt samarbete med oss, säger stabschefen vid Nylands brigad, kommendör Pekka Snellman.

Flera gemensamma övningsevenemang har planerats för hösten, och det viktigaste av dem är övningen Freezing Winds 24 i slutet av november. Målet för övningen är att samordna Förenta staternas arbetsmetoder med det marina kustförsvaret med fokus på att förbättra förmågan att samverka och främja det strategiska och taktiska samarbetet mellan den finska marinen och Förenta staternas trupper.       

Logistik- och underhållsarrangemangen inom kustområden kommer att spela en avgörande roll under övningen, där Förenta staternas Marinkår stöder de deltagande trupperna. Övningen testar Förenta staternas Marinkårs förmåga att organisera logistik och underhåll i krävande, nordliga skärgårdsförhållanden under en serie taktiska övningsmoment.   

- Detta är en stor möjlighet för vår personal och våra beväringar att utveckla vårt samarbete med Förenta staternas Marinkår, avslutar Snellman.

Att man bekantar sig med verksamhetsmiljön på den finländska kusten och i skärgården samt de finska truppernas arbetssätt och Finlands målmedvetna utveckling av försvarssamarbetet kommer att förbättra våra allierades beredskap och förmåga att samverka.

´