Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain Merijalkaväen kokemus ja kyvyt yhdistetään rannikkopuolustukseen

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 17.10.2024 15.15
Tiedote

Marine Rotational Force unit-yksiköistä koostuva Yhdysvaltain merijalkaväen (United States Marine Corps) osasto, jota johtaa Combat Logistics Battalion 8, on saapunut Suomeen ja harjoittelee Uudenmaan prikaatin kanssa joulukuun loppuun asti. Vajaa 200 henkilön joukko sijoitetaan Uudenmaan prikaatiin Dragsvikiin ja se toimii pääosin prikaatin harjoitusalueilla.

Uudenmaan prikaatilla on pitkä kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä ja korkea osaaminen järjestää ns. isäntämaantuki (host nation support). Viimeisen kahden vuoden aikana Yhdysvaltain merijalkaväki on tukeutunut Dragsvikiin yli 200 vuorokautta.

- Uudenmaan prikaati on rakentanut vakiintuneen ja toimivan tukiorganisaation, jotta voimme vastaanottaa ja isännöidä liittolaisten vierailevia joukkoja. He tuovat mukanaan uusia suorituskykyjä, jotka mahdollistavat yhteistyön jatkamisen ja kehittämisen. Yhdysvaltain merijalkaväki ovat olleet tyytyväisiä tarjoamaamme tukeen ja olemme iloisia, että jatkavat yhteistyötä kanssamme, sanoo Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö, komentaja Pekka Snellman.

Useita yhteisiä koulutustilaisuuksia on suunniteltu syksylle, ja päätapahtuma on Freezing Winds 24 -harjoitus marraskuun lopussa. Harjoituksen tavoitteena on merijalkaväen toiminnan yhteensovittaminen merivoimien rannikkojoukkojen puolustukseen. Harjoituksessa keskitytään parantamaan yhteistoimintakykyä ja edistämään Suomen merivoimien ja Yhdysvaltain joukkojen strategista ja taktista yhteistyötä.

Logistiikka- ja huoltojärjestelyt rannikkoalueella tulee olemaan avainasemassa harjoituksessa, jossa Yhdysvaltain merijalkaväki tukee osallistuvia joukkoja. Harjoitus testaa Yhdysvaltain merijalkaväen kykyä antaa logistiikka- ja huoltotukea pohjoisen vaativissa saaristo-olosuhteissa erilaisissa taktisissa harjoituksissa.      

Suomen rannikon toimintaympäristöön ja suomalaisjoukkojen toimintatapoihin tutustuminen sekä Suomen tavoitteellinen puolustusyhteistyön kehittäminen parantaa liittolaismaidemme joukkojen valmiutta ja yhteistoimintakykyä.

´