Hoppa till innehåll

 

Sommarturné 

Försvarsmakternas sommarturné välkomnar dig att underhållas på tolva orter i Juni 2022!

Dessa utomhus ävenemang bjuds det på någonting för alla, från blues till pop och rock till soulmusik! På sidan om kan du bekanta dig med bla. Den nuförtida tjänstgörningen genom materialutställningar och handlingsuppvisningsningar från de lokala truppförbanden. Flygvapnets Big Band börjar kl 18 kvällens harmonier med Heikki Silvennoinen som solist. Silvennoinen är känd för sin framgångsrika karriär som bluesgitarist och vocalist i olika sammansättningar ända från 70-talet, och från sin roll i kummeli tv-serien som uppnådde stor popularitet på 90-talet.

Kvällens programm fortsätter med en militärmusikkår och Souls of women -trions spelning. Emilia Vihanto, Iina mutikainen och Klaara Koivunens Trio för Soul musikens klassiker till estraden med arrangemang av bla. Witney Houston och The Weather Girls låtar.

Kvällen avslutas kl 20 med musikföreställningar av försvarsmaktens värnpliktsmusikkårens Showband. Till bändet som består av ett tjugotal beväringars bravurer hör både rockens klassiker, svengande funk och nuförtida popmusikens pop och rap hits.

Alla evenemang är öppna för publik och kostnadsfria, hjärtligt välkomna!

Datum

Ons 1.6. Tammerfors
Tors 2.6. Åbo
Fre 3.6. Lahtis
Lör 4.6. Helsingfors

Tis 7.6. Joensuu
Ons 8.6. Kuopio
Fre 10.6. Kouvola
Lör 11.6. Villmanstrand

Tis 14.6. Karleby
Ons 15.6. Uleåborg
Fre 17.6. Rovaniemi
Lör 18.6. Kajana

Läs mera: https://konserttikalenteri.puolustusvoimat.fi/sv/forsvarsmaktens-sommarturne/

´