Hoppa till innehåll

Försvarsmaktens sommarturné, Åbo

Torsdag 2.6.2022 kl. 14.00 – 22.00

Försvarsmaktens sommarturné, Åbo

Försvarsmaktens sommarturné förmedlar i juni 2022 musikupplevelser och ger en mångsidig översikt över Försvarsmaktens materiel på tolv orter runt om i Finland. Under evenemangen har publiken möjlighet att bekanta sig med Försvarsmaktens verksamhet och materiel, de tjänster som riktas till beväringarna och rekryteringen samt det frivilliga försvaret. Evenemangens höjdpunkt är konserterna med militärmusik, där scenen intas av Flygvapnets Big Band med Heikki Silvennoinen som solist, yrkesmusikkårerna och trion Souls of Women samt Värnpliktsmusikkårens Show Band, som består av cirka 20 beväringar. Fritt inträde.

Torsdag 2.6.2022 kl. 14.00-22.00
Turku, Forum Marinum

Materielutställning kl. 14.00-17.30. Fartygsutställning längs Västra Strandgatan, området mellan Forum Marinum och Varvstorget.  

Under konserten uppträder

  • kl. 18.00 Flygvapnets Big Band med Heikki Silvennoinen som solist 
  • kl. 19.00 Flottans musikkår och trion Souls of Women (Iina Mutikainen, Klaara Koivunen, Emilia Vihanto) 
  • kl. 20.00 Värnpliktsmusikkårens Show Band 

Konserten avslutas ca kl. 21.00.

Soldathemmets försäljningspunkt betjänar kl. 14.00-22.00.

Anvisningar 
Man kan komma till evenemangsplatsen till fots längs Slottsgatan från stadens centrum räknat. Kollektivtrafiken har flera linjer som går i riktning mot hamnen och Åbo slott.  
För dem som kommer med egen bil finns eventuella parkeringsplatser längs gatorna, parkeringshuset i Harpunkvarteret samt parkeringsplatserna i Åbo hamn (avgiftsbelagda). Parkeringsplatserna vid Forum Marinum står inte till förfogande.  

Fritt inträde.
 

Målgrupper: media, medborgare