Hoppa till innehåll

Dagen för Försvarets fanfest firas med värdighet

Försvarsmakten
19.5.2021 11.54
Pressmeddelande

Försvarets fanfest den 4 juni kommer liksom ifjol att firas med ett alternativt program – samtidigt som festens värdighet bibehålls.

Huvudevenemanget på fansfestdagen är en konsert med Dragonmusikkåren, som kommer att sändas live på Yles kanaler. Resten av dagens program kan följas på Försvarsmaktens sociala medier. På eftermiddagen kommer Yle att sända en sammanfattning av dagens händelser.

Dagens officiella program inleds med flagghissning av överbefälhavaren för Finlands försvarsmakt, republikens president på Talludden, varefter en kransläggning kommer att genomföras på Sandudds begravningsplats. I år hålls den del av firandet av fanfesten, som kommendören för försvarsmakten står värd för, att för första gången firas med all personal. Förutom personalen kallas Försvarsmaktens samarbetspartners som inbjudna gäster till evenemanget som äger rum som en virtuell fest på Mannerheimmuseet.  

Arméns musikkår, Dragonmusikkåren, firar just nu 100-årsjubileum. Alla försvarsgrenar och beväringar kommer att beaktas i fanfesten direktsända konsert. Solisterna Laura Närhi, Reino Nordin och Jarkko Ahola framför sina egna och coverlåtar från klassiker till nya hits. Konserten kommer även att innehålla marschmusik framförd av musikkåren. Konserten gästas av Jussi-Pekka Rantanen och dirigenterna Riku Huhtasalo och Tomi Väisänen.  

Coronaåret har varit utmanande för oss alla. Försvarsmakten vill underhålla finländarna med sinnesupplyftande evenemang och musik. Låt oss gå mot sommaren tillsammans.

Man kan följa med Dragonmusikkårens konsert på Yle TV 1, Yle Arenan och i Yle Radio Suomi i direktsändning klockan 11.00. En sammanfattning över evenemanget kan ses i YLE TV 1 och på Arenan kl. 17.10.

Försvarsmaktens kanaler på sociala medier:

Facebook  
Twitter  
Instagram