Sektioner
Meny
Försvarsmakten

Försvarsmakten öppnar blogg – först ut är underrättelsechefen

Försvarsmakten 17.4.2019 15.51
Pressmeddelande
Kuvassa kenraalimajuri Harri Ohra-aho seisoo kasvot kameraan päin Pääesikunnan pihalla.

Försvarsmakten kör igång en ny bloggserie, där Försvarsmaktens generaler och experter skriver om aktuella ärenden rörande försvaret och Försvarsmakten.

Texterna publiceras ungefär en gång per månad på adressen puolustusvoimat.fi/blogi.

Bloggserien öppnas av Försvarsmaktens underrättelsechef, generalmajor Harri Ohra-aho. I texten kastar han ljus över underrättelselagens betydelse för Finlands försvar samt om informationspåverkan – i synnerhet i valtider.

Generalmajor Ohra-aho går i pension i maj 2019. Att skriva blogg för Försvarsmakten innebär för honom att cirkeln sluter sig. Ohra-aho hörde till de första av Försvarsmaktens generaler som började blogga. Hans första bloggtext publicerades år 2011.

Försvarsmaktens informationschef, överste Sami Nurmi berättar att idén om att upprätta en blogg för Försvarsmakten föddes ur viljan att förklara Försvarsmakten dagliga verksamhet för medborgarna.

"Vi vill för finländarna, djupare än förut öppna vårt försvars viktigaste teman. Generalskåren representerar den yttersta expertisen inom sitt gebit, och de har de bästa förutsättningarna att för oss alla förklara de mest svårtydbara teman på ett lättfattligt sätt", konstaterar Nurmi.