Hoppa till innehåll

Puolustusvoimien verkkopalveluihin merkittäviä uudistuksia

Puolustusvoimat
24.2.2021 11.27
Tiedote

Puolustusvoimat uudistaa verkkopalveluitaan helmi-maaliskuun aikana. Helmikuun 24. päivä Puolustusvoimat.fi-sivustolla otetaan käyttöön uudistettu ulkoasu. Uuden ulkoasun tarkoitus on parantaa sivuston käyttökokemusta. 

Viranomaisten palveluiden digitalisoituminen ja vastaaminen ihmisten muuttuneisiin tiedonhaun tapoihin edellyttävät myös Puolustusvoimilta verkkopalveluiden pitämistä ajanmukaisina. Kehitystyössä on myös hyödynnetty kansalaisilta saatua palautetta.

”Suunnittelun lähtökohta oli, että etenkin asevelvollisten löytävät tarvitsemansa tiedon mahdollisimman nopeasti”, toteaa verkkoviestintäpäällikkö Ossian Hartig Pääesikunnan viestintäosastolta. 

Myös julkisten digipalveluiden saavutettavuusvaatimukset on huomioitu heti suunnittelun alusta asti. 

Puolustusvoimien verkkosivut koostuvat kahdestakymmenestä erikokoisesta organisaatio- ja teemasivustosta. Uusi ulkoasu otetaan porrastetusti käyttöön helmi-maaliskuun aikana suurimmista sivustoista alkaen. Puolustusvoimat.fi-sivuston jälkeen uusi ulkoasu tulee käyttöön Maa-, Meri- ja Ilmavoimien sekä Maanpuolustuskorkeakoulun sivustoilla. 

24.2. helmikuuta julkaistaan myös täysin uusi sivusto, Logistiikkalaitos.fi. Puolustusvoimien logistiikkalaitos on merkittävä toimija suomalaisessa yhteiskunnassa. Uusi sivusto palvelee erityisesti laitoksen sidosryhmien tietotarpeita. 

Puolustusvoimien kalustokuvasto

Uusi Puolustusvoimien kalustokuvasto esittelee monipuolisesti kaikkien puolustushaarojen varusteita ja kalustoa. Kalustokuvasto julkaistaan samanaikaisesti uudistetun Puolustusvoimat.fi kanssa 24. helmikuuta.  

Julkaisuhetkellä kalustokuvastossa on 101 kalustokorttia. Jokaisella kalustokortilla on perustietoartikkeli kalustosta, laitteen tekniset tiedot sekä tietoa laitteen käyttötarkoituksesta ja sitä hyödyntävästä aselajista sekä kuvamateriaalia. Sisällöt ovat saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kalustokuvasto on suunniteltu tarjoamaan hyvän käyttökokemuksen niin mobiililaitteilla, tableteilla kuin työpöytänäkymässä. 

”Etenkin reserviläiskenttä on toivonut kalustokuvaston kaltaista toiminnallisuutta. Sisältöjen kerääminen on ollut iso työ, johon on osallistunut sitoutuneita toimijoita läpi Puolustusvoimien organisaation. Olemme lopputulokseen tyytyväisiä ja toivomme sen miellyttävän myös käyttäjiä”, verkkoviestintäpäällikkö Ossian Hartig toteaa. 

Kalustokuvastoa täydennetään jatkuvasti, ja jo keväällä siihen lisätään uusia artikkeleita ja kuvia. 

Niin verkkosivustojen ulkoasu-uudistuksesta kuin kalustokuvastosta voi antaa palautetta verkkosivuilla olevan palautelomakkeen kautta.