FI SV

Esikuntaupseereita Trident Javelin 17- harjoitukseen

Pääesikunta 3.11.2017 9.00
Tiedote

Puolustusvoimat osallistuu esikuntaupseereilla kansainväliseen Trident Javelin 17 -harjoitukseen 3.-17. marraskuuta 2017.

Trident Javelin 17 on Naton suurin harjoitus vuonna 2017. Kyseessä on Naton johtama tietokoneavusteinen esikunta- ja komentopaikkaharjoitus (CAX/CPX).

Suomesta harjoitukseen osallistuu 18 palkattuun henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä Naton eri esikunta- ja komentorakenteissa Norjassa, Saksassa, Belgiassa ja Alankomaissa.

Suomen tavoitteena harjoituksessa on kansainvälisen sotilaallisen yhteistyön ja yhteistoimintakyvyn kehittäminen sekä sotilaallisen kriisinhallintakyvyn kehittäminen. Lisäksi tavoitteena on kehittää harjoitukseen osallistuvan henkilöstön ammattitaitoa hyödynnettäväksi kansallisessa toiminnassa.

Harjoituksen pääteemana on Naton komento- ja joukkorakenteen esikuntien ja komentopaikkojen monikansallisen sotilaallisen yhteistoimintakyvyn kehittäminen.

Harjoitus on puolustusministerin vuosittain hyväksymän, Puolustusvoimien kansainvälisen harjoitustoiminnan vuosisuunnitelman mukainen.