Varusmiestoimikunnat

Varusmiestoimikunnat ovat osa Puolustusvoimien organisaatiota ja joukko-osastojen toimintaa.

Jokaisessa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen varusmiehiä kouluttavassa joukko-osastossa toimii varusmiehistä koostuva varusmiestoimikunta (VMTK). Varusmiestoimikunnat edustavat varusmiehiä joukko-osastotasolta aina Pääesikuntaan saakka.

Varusmiestoimikunnat

  • neuvovat varusmiespalvelukseen liittyvissä asioissa
  • järjestävät erilaista vapaa-ajanvietettä esim. kursseja, pelejä, liikuntakerhoja
  • tekevät aloitteita palvelusolosuhteiden ja asevelvollisten etuusjärjestelmien kehittämiseksi
  • osallistuvat monissa joukko-osastoissa varusmiesten lomakuljetusten järjestelyihin ja
  • toimivat yhteysväylänä henkilökunnan suuntaan.

Varusmiesten liikuntakerhot

Varusmiestoimikunnat ja Suomen Sotilasurheiluliitto järjestävät yhdessä varusmiehille vapaa-ajan liikuntakerhoja (VLK). Kerhot pyrkivät madaltamaan kynnystä lähteä liikkumaan ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin lajeihin. Liikuntakerhoihin osallistumisesta on myös jaossa kuntoisuuslomia. Tutustu oman joukko-osastosi liikuntakerhotoimintaan varusmiestoimikuntasi sivuilla.

Osallistu toimintaan

Varusmiestoimikunnat ovat aina kaikkien varusmiesten asialla ja jokainen voi omalla panoksellaan vaikuttaa toimikunnan toimintaan ja viihtyvyyttä parantaviin hankintoihin. Jos sinulla on jokin ongelma, parannusehdotus tai kysymys vaikkapa palvelusturvallisuudesta tai vapaa-ajanviettomahdollisuuksista, ota rohkeasti yhteyttä oman joukko-osastosi varusmiestoimikuntaan.

VMTK valtakunnallisella tasolla

Onko sinulla valtakunnallista koordinointia vaativa aloite tai parannusehdotus, tai haluatko tietää enemmän Varusmiestoimikuntien valtakunnallisesta toiminnasta? Ota yhteyttä VMTK:n pääsihteeriin vmtk.paasihteeri@gmail.com tai 0299 510 187.