Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Varusmiehet lenkillä sinisissä urheiluasuissa

Varusmiestoimikunnat

Jokaisessa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen varusmiehiä kouluttavassa joukko-osastossa toimii varusmiehistä koostuva varusmiestoimikunta (VMTK).

Varusmiestoimikunnat osallistuvat palvelusolosuhteiden kehittämiseen sekä varusmiesten viihtyvyyden ja toimintakyvyn tukemiseen. Varusmiestoimikuntien toimihenkilöt selvittävät varusmiesten palvelusolosuhteisiin liittyviä tarpeita ja tekevät parannusehdotuksia joukko-osaston johdolle ja ylemmille esikunnille.

Varusmiestoimikunnat

  • ohjaavat ja neuvovat varusmiespalvelukseen liittyvissä asioissa
  • järjestävät varusmiehille vapaa-ajantoimintaa esim. kursseja, tapahtumia ja liikuntakerhoja
  • tekevät aloitteita ja hankintoja palvelusolosuhteiden kehittämiseksi
  • osallistuvat monissa joukko-osastoissa varusmiesten lomakuljetusten järjestelyihin

Varusmiesten liikuntakerhot

Varusmiestoimikunnat ja Sotilasurheiluliitto (SOTUL) järjestävät yhdessä varusmiehille vapaa-ajan liikuntakerhoja (VLK). Liikuntakerhot pyrkivät aktivoimaan varusmiehiä erilaisten liikuntamuotojen pariin ja kerhot tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua uusiin lajeihin. Liikuntakerhoihin osallistumisesta on mahdollista saada kuntoisuuslomia.

Osallistu toimintaan

VMTK-toiminta on osa varusmiespalveluksen palautejärjestelmää ja tärkeä yhteistyön väline Puolustusvoimien palkatun henkilökunnan ja varusmiesten välillä.

Varusmiestoimikunnat ovat kaikkien varusmiesten asialla ja jokainen voi omalla panoksellaan vaikuttaa toimikuntien toimintaan. Jos sinulla on jokin palvelusolosuhteisiin liittyvä kehittämisidea, ota rohkeasti yhteyttä oman joukko-osastosi varusmiestoimikuntaan.

Lisää tietoa VMTK:sta

Jos haluat tietää enemmän varusmiestoimikuntien valtakunnallisesta toiminnasta, niin ota yhteyttä Pääesikunnassa toimivaan VMTK-pääsihteeriin joko sähköpostilla [email protected] tai soittamalla numeroon 0299 510 187. Oman joukko-osastosi varusmiestoimikunnan yhteystiedot löytyvät vasemmalla olevien linkkien takaa.