Hyppää sisältöön

Bold Quest 19.1

Huhti-toukokuussa 2019 järjestettävän monikansallisen yhteisen tulenkäytön testaus- ja todentamistapahtuman Bold Quest 19.1 päätapahtumapaikka oli Sodankylä.

Kuuntele Bold Quest 19.1 kansallisen johtajan, kenraalimajuri Pasi Jokisen haastattelu Radio Kipinän podcastista.

Suomi johti yhteistyössä Yhdysvaltain asevoimien yleisesikunnan (US Joint Staff) kanssa keväällä 2019 Bold Quest 19.1:een liittyvän Suomessa toteutettavan osuuden sekä osoitti käyttöön tarvittavat alueet ja isäntämaatuen.

Päätapahtumapaikkana oli Sodankylä, josta käsin Puolustusvoimat johti usealla paikkakunnalla Suomessa sekä ulkomailla tapahtunutta testaus- ja tutkimustoimintaa yhteistyössä Yhdysvaltain asevoimien yleisesikunnan kanssa. Tapahtumaan osallistui tietoverkon välityksellä Suomen rajojen ulkopuolelta useita johtamispaikkoja, järjestelmiä sekä virtuaalisimulaattoreita.

Suomessa järjestettävä tapahtuma oli osa Yhdysvaltain asevoimien yleisesikunnan omistamaa ja johtamaa Bold Quest- testaus- ja todentamistapahtumien kokonaisuutta, jonka tavoitteena on teknisen yhteensopivuuden ja toimintatapamallien kehittäminen maalla, merellä ja ilmassa toimivien järjestelmien välillä.

Suomesta tapahtumaan osallistui noin 700 sotilasta. Ulkomaisia joukkoja saapui kaikkiaan noin 1500 osallistujaa 14 maasta.

Seuraa tapahtumaa

Usein kysyttyjä kysymyksiä - klikkaa kysymystä nähdäksesi vastauksen

 
´