Hyppää sisältöön

Bold Quest kehittää Suomen ja Ruotsin puolustuksen yhteensopivuutta

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 22.5.2019 19.38
Tiedote
Suomen ja Ruotsin operaatiopäälliköt

Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien kahdenvälistä yhteistyötä on syvennetty viime vuosina tiiviiseen tahtiin. Bold Quest 19.1 keskiössä on yhteisen johtamiskyvyn ja johtamisjärjestelmien teknisen yhteensopivuuden kehittäminen, testaaminen ja todentaminen.

Suomen ja Ruotsin yhteinen puolustushaaratasoinen harjoittelu on vakiintunut osaksi normaalia toimintaa. Harjoituksia on järjestetty pienimuotoisista karttaharjoituksista aina prikaatitason yhteisharjoitteluun saakka. Bold Quest tukee yhteistyön kehittämistä johtamisen ja yhteisen tulenkäytön osa-alueilla Suomen ja Ruotsin sekä muiden osallistujamaiden kesken.

”Bold Quest 19.1:ssä olemme päässeet testaamaan ruotsalaisten ja mahdollisten muiden kumppaneiden kanssa johtamis- ja valvontajärjestelmien teknistä ja toiminnallista yhteensopivuutta omassa toimintaympäristössämme. Yhteensopivuus on parantunut, mutta työ jatkuu”, Puolustusvoimien operaatiopäällikkö, kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä totesi tyytyväisenä.

”Ruotsin ja Suomen puolustusyhteistyön tavoitteena on, että meillä on tarvittaessa valmius ja kyky työskennellä yhdessä. Bold Quest 19.1 on hieno mahdollisuus kehittää yhteisoperaatiokykyämme Federated Mission Networking (FMN) -viitekehyksessä”, sanoi Ruotsin puolustusvoimien operaatiopäällikkö, vara-amiraali Jan Thörnqvist vieraillessaan Bold Quest 19.1:ssä.

´