Trident Juncture 2018

Suomi osallistuu Norjan isännöimään Trident Juncture -harjoitukseen loka-marraskuun vaihteessa. Kaksiviikkoisen Nato-harjoituksen aikana joukkoja toimii Norjan lisäksi myös Suomessa ja Ruotsissa.

Harjoitus järjestetään pääosin Norjan alueella, mutta joukkoja toimii myös Pohjois-Atlantin ja Itämeren alueilla sekä Suomessa, Ruotsissa ja Islannissa. Laajimpaan harjoitusosioon, LIVEX-harjoitusvaiheeseen 25.10.-7.11.2018 osallistuu yhteensä 29 Naton jäsenmaata sekä kumppanimaat Suomi ja Ruotsi.

Samaan aikaan Trident Juncturen kanssa järjestetään Suomen johtama merellinen Northern Coasts 2018 (NOCO) -harjoitus. Suomesta molempiin harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 2 400 sotilasta.

Trident Juncture -harjoitus on Naton niin sanottu korkean näkyvyyden harjoitus, joita Nato järjestää kolmen vuoden välein.

Trident Juncture 2018 kehittää Suomen kansallista puolustusta ja harjaannuttaa kansainväliseen yhteistoimintaan

Suomi osallistuu Trident Juncture 2018 -harjoitukseen omista lähtökohdista, oman puolustuksen kehittämiseksi. Harjoitus mahdollistaa Suomen maa-, meri- ja ilmavoimien joukkojen harjoittelun vaativissa monikansallisissa olosuhteissa, osana laajempaa harjoituskehystä. Harjoitus myös kehittää kotimaan puolustusta, kansainvälistä yhteistoimintakykyä sekä kykyä antaa ja vastaanottaa apua,.

Harjoittelu tärkeimpien kumppaneiden, Ruotsin ja Naton, kanssa kehittää kykyä kansainväliseen yhteistoimintaan. Se kehittää myös Suomen kykyä ja valmiutta osallistua kriisinhallintajoukkojen ja nopean toiminnan joukkojen toimintaan.

Suomen harjoitukseen osallistuvat joukot ja kalusto

Maavoimista harjoitukseen osallistuu muun muassa Porin prikaatin jääkärikomppania, joka harjoittelee osana ruotsalaisen prikaatin kokoonpanoa. Suomen pääkalustona ovat XA-203 panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvot.

Merivoimista osallistuu 80 sotilaan rannikkojääkärikomppania harjoitukseen Norjassa, Rindalissa sekä 1800 osallistujaa NOCO:ssa Selkämerellä, Saaristomerellä, Pohjoisella Itämerellä ja Suomenlahdella.

Ilmavoimista harjoitukseen osallistuu 160 sotilasta. Suomen kalustona on yhdeksän F/A Hornet -monitoimihävittäjää. Ilmavoimien tukikohdat harjoituksessa sijaitsevat Rovaniemellä sekä Ørlannissa, Norjassa.

Harjoitukseen osallistuvat joukot ja kalusto numeroina

  • 31 osallistujamaata
  • 50 000 osallistujaa
  • 150 ilma-alusta
  • 70 laivaa
  • yli 10 000 kulkuneuvoa

Seuraa harjoitusta tällä sivulla ja sosiaalisessa mediassa

Kokoamme tälle sivulle Trident Jucture 2018 -harjoituksen ajankohtaisartikkelit sekä tiedotteet. Sosiaalisessa mediassa harjoituksen aihetunniste on #tridentjuncture .

 

 

Tärkeimmät suorituskyvyt ovat osaaminen ja yhteishenki
Maavoimat

Tärkeimmät suorituskyvyt ovat osaaminen ja yhteishenki

Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon koulutettava jääkärikomppania on laajasti koulutettu ja varustettu monipuolisella kalustolla ja tehokkaalla aseistuksella. Komppania kykenee toteuttamaan itsenäisesti erityyppisiä tehtäviä. Pitkäkestoinen harjoitus koettelee taistelukykyä, mutta vankka yhteishenki pitää komppanian kestävänä haasteiden yli. Yksilönkin tulee muistaa huolehtia itsestään taistelukentällä.
4.11.2018 | 10.17
”Yhteistoimintakyky luodaan tällaisissa harjoituksissa”
Maavoimat

”Yhteistoimintakyky luodaan tällaisissa harjoituksissa”

Trident Juncture 18:ssa Maavoimat todentaa ja hienosäätää kansainvälistä yhteensopivuuttaan. Alikersantti Kai Eskelisen mukaan yhteisharjoittelu kumppaneiden kanssa lisää valmiuttamme antaa ja vastaanottaa sotilaallista apua, jos sitä tarvitaan ja pyydetään.
30.10.2018 | 9.19
”Harjoittele kuten taistelet”
Maavoimat

”Harjoittele kuten taistelet”

Ruotsin puolustusvoimien koulutuspäällikkö, kenraalimajuri Anders Caller tarkasti suomalais-ruotsalaisen pataljoonan lauantaina 27. lokakuuta Älvdalenissa. Kenraali Caller korostaa, että kansainvälisellä yhteisharjoittelulla lisätään kykyämme ja valmiuttamme toimia yhdessä tosipaikan tullen.
27.10.2018 | 14.42
Pääesikunta

Trident Juncture 18:n suomalaisjoukot palaavat kotiin viikonloppuna

Trident Juncture 18 -harjoituksen joukkojen harjoitus päättyy keskiviikkona 7.11. Suomesta joukkojen harjoitukseen on osallistunut yhteensä 600 sotilasta, joista noin 300 on varusmiehiä. Joukot palaavat kotivaruskuntiin viimeistään viikonlopun aikana.
7.11.2018 | 15.46