Hyppää sisältöön

MILjazz 2024 Rovaniemi

Tiistai 18.6.2024

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö, Lapin sotilassoittokunnan Big Band, Varusmiessoittokunnan Show Band

Puolustusvoimien energinen MILjazz-kiertue saapuu tänä vuonna kesäkuun 18. päivä Rovaniemelle Koskipuistoon ja tuo jälleen kesän tullessaan! Hyvän mielen ulkoilmatapahtuma tarjoaa kuulijoilleen musiikkia laidasta laitaan, aina bluesista poppiin ja rockista souliin.

Konsertin aikataulu:

17:55 Lapin lennoston ylilento
18:00 Lapin sotilassoittokunnan Big Band
19:10 Ilmavoimien Big Band – Tribute to Ray Charles solistina Sami Pitkämö
20:20 Varusmiessoittokunnan Show Band
21:30 mennessä tapahtuma päättyy
Ennen musiikista nauttimista on mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien toimintaan kalustonäyttelyssä ja esittelypisteillä. Esillä on monipuolisesti taistelijan henkilökohtaista varustusta rynnäkkökivääreistä pimeänäkölaitteisiin. Lisäksi voit tutustua muun muassa ilmatorjunta- ja panssarintorjuntaohjuksiin sekä BV206-tela-ajoneuvoon. Tapahtumassa saat myös tietoa Puolustusvoimien toiminnasta, asevelvollisille suunnatuista palveluista, vapaaehtoisen maanpuolustuksen mahdollisuuksista sekä Puolustusvoimista työnantajana.

Kalustonäyttely ja esittelypisteet ovat avoinna kello 15-20.  Sotilaskoti palvelee koko tapahtuman ajan.

Lisätietoa esiintyjistä:

Ensimmäisenä lavalle nousee Lapin sotilassoittokunnan komppisektiolla vahvistettu Big Band -kokoonpano, joka tarjoilee kuulijoille suomalaista Big Band -musiikkia.

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö esittävät MILjazz 2024 -kiertueella kattavan otoksen Ray Charlesin musiikkia. Ray Charles (Ray Charles Robinson, 1930 – 2004) kuului soul-musiikin merkittävimpiin esikuviin ja tyylilajin alkuvuosien kehittäjiin. Soul-musiikki kehittyi 1950 – 1960 -lukujen taitteessa gospel-musiikin ja rhythm ’n bluesin yhdistelmänä. Näiden tyylien vaikutteita on kuultavissa monissa Rayn tunnetuissa hiteissä, kuten ”Hit the Road, Jack” ja ”I’ve Got a Woman”. Sami Pitkämö tunnetaan monipuolisena rytmimusiikin tulkitsijana. Hän toimii myös tuottajana, sovittajana ja orkesterinjohtajana mm. MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa- menestyssarjassa. Ray Charles on soinut Samin levysoittimessa jo lapsesta asti.

Illan huipentaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Band, jonka energinen esiintyminen hurmaa yleisön vuodesta toiseen.

 

Koko tapahtumaan on vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!

 

Tapahtumapaikka: Koskipuisto, Jäämerentie 3

Saapuminen: Ohjeet päivittyvät myöhemmin.

Kohderyhmät: kansalaiset


´