Hyppää sisältöön

MILjazz 2024 Lahti

Tiistai 11.6.2024

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö, Kaartin Rytmikone sekä Jukka Eskola ja Teppo Mäkynen, Varusmiessoittokunnan Show Band

Puolustusvoimien energinen MILjazz-kiertue saapuu tänä vuonna kesäkuun 11. päivä Lahteen Pikkuvesijärven puistoon ja tuo jälleen kesän tullessaan! Hyvän mielen ulkoilmatapahtuma tarjoaa kuulijoilleen musiikkia laidasta laitaan, aina bluesista poppiin ja rockista souliin.

Konsertin aikataulu:

  • 18.00 Jukka Eskola & Teppo Mäkynen ja Kaartin Rytmikone: Drum’n’Brass Suite
  • 19.10 Ilmavoimien Big Band – Tribute to Ray Charles solistina Sami Pitkämö
  • 20.20 Varusmiessoittokunnan Show Band
  • 21.30 mennessä tapahtuma päättyy

Ennen musiikista nauttimista on mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien toimintaan monipuolisilla esittelypisteillä. Saavu ihailemaan Ilmavoimien lentonäytöstä Vesijärven yläpuolella noin kello 17.30. Tapahtumassa saat myös tietoa Puolustusvoimien toiminnasta, asevelvollisille suunnatuista palveluista, vapaaehtoisen maanpuolustuksen mahdollisuuksista sekä Puolustusvoimista työnantajana.

Esittelypisteet ovat avoinna kello 17.00–22.00.  Sotilaskoti palvelee koko tapahtuman ajan.

Lisätietoa esiintyjistä:

Ensimmäisenä lavalle nousevat Kaartin Rytmikone ja Jukka Eskola & Teppo Mäkynen. Drum’n’Brass Suite on rumpali Teppo Mäkysen ja trumpetisti Jukka Eskolan säveltämä ja sovittama uusi näkökulma vanhaan Yhdysvaltain etelävaltioiden brass band- ja second line -traditioon. Eskola ja Mäkynen esiintyvät myös yhdessä Kaartin soittokunnan kahdeksanhenkisen kokoonpanon, Kaartin Rytmikoneen kanssa.

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö esittävät MILjazz 2024 -kiertueella kattavan otoksen Ray Charlesin musiikkia. Ray Charles (Ray Charles Robinson, 1930–2004) kuului soul-musiikin merkittävimpiin esikuviin ja tyylilajin alkuvuosien kehittäjiin. Soul-musiikki kehittyi 1950–1960 -lukujen taitteessa gospel-musiikin ja rhythm ’n bluesin yhdistelmänä. Näiden tyylien vaikutteita on kuultavissa monissa Rayn tunnetuissa hiteissä, kuten ”Hit the Road, Jack” ja ”I’ve Got a Woman”. Sami Pitkämö tunnetaan monipuolisena rytmimusiikin tulkitsijana. Hän toimii myös tuottajana, sovittajana ja orkesterinjohtajana mm. MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa- menestyssarjassa. Ray Charles on soinut Samin levysoittimessa jo lapsesta asti.

Illan huipentaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Band, jonka energinen esiintyminen hurmaa yleisön vuodesta toiseen.

Koko tapahtumaan on vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!

Tapahtumapaikka: Pikkuvesijärven puisto lahden satama-alueella.

Saapuminen: Saapumista jalkaisin suositellaan, sillä tapahtumapaikka sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä (noin 500m). Omille ajoneuvoille ei ole pysäköintitilaa tapahtuman järjestäjän puolesta, mutta tapahtuma-alueen läheisyydessä sijaitsee maksullisia pysäköintimahdollisuuksia. Lahden matkakeskukselta etäisyys noin 1,5 km. 

Kohderyhmät: kansalaiset


´