Hyppää sisältöön

MILjazz 2024 Turku

Perjantai 31.5.2024

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö, Laivaston soittokunta ja Irina, Varusmiessoittokunnan Show Band

Puolustusvoimien energinen MILjazz-kiertue saapuu tänä vuonna toukokuun 31. päivä Turkuun Forum Marinumin alueelle ja tuo jälleen kesän tullessaan! Hyvän mielen ulkoilmatapahtuma tarjoaa kuulijoilleen musiikkia laidasta laitaan, aina bluesista poppiin ja rockista souliin.

Konsertin aikataulu:

18:00 Laivaston pieni viihdeorkesteri & Irina
19:10 Ilmavoimien Big Band – Tribute to Ray Charles solistina Sami Pitkämö
20:20 Varusmiessoittokunnan Show Band
21:30 mennessä tapahtuma päättyy
Ennen musiikista nauttimista on mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien toimintaan kalustonäyttelyssä ja esittelypisteillä. Esillä on monipuolisesti Rannikkolaivaston kuljetuskalustoa, miinakontti sekä merimiinoja. Paikalle saapuu myös Porin prikaatin kalustoa. Aurajoen rantaan kiinnittyy merivoimien alus, johon ei järjestetä yleisöesittelyjä. Lisäksi tapahtumassa saat tietoa Puolustusvoimien toiminnasta, asevelvollisille suunnatuista palveluista, vapaaehtoisen maanpuolustuksen mahdollisuuksista sekä Puolustusvoimista työnantajana.

Kalustonäyttely ja esittelypisteet ovat avoinna kello 14:00-17:30. Merivoimien alus esillä kello 14:00-16:30. Sotilaskoti palvelee koko tapahtuman ajan. Yhtyeet esiintyvät Forum Marinumin alueella Suomen joutsenen edessä olevalla lavalla.

Lisätietoa esiintyjistä:

Ensimmäisenä lavalle nousevat Laivaston pieni viihdeorkesteri ja suomalainen popkuningatar Irina. Kokoonpano tarjoaa suomalaisen popmusiikin helmiä sekä Irinan uunituoreita kappaleita.

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö esittävät MILjazz 2024 -kiertueella kattavan otoksen Ray Charlesin musiikkia. Ray Charles (Ray Charles Robinson, 1930 – 2004) kuului soul-musiikin merkittävimpiin esikuviin ja tyylilajin alkuvuosien kehittäjiin. Soul-musiikki kehittyi 1950 – 1960 -lukujen taitteessa gospel-musiikin ja rhythm ’n bluesin yhdistelmänä. Näiden tyylien vaikutteita on kuultavissa monissa Rayn tunnetuissa hiteissä, kuten ”Hit the Road, Jack” ja ”I’ve Got a Woman”. Sami Pitkämö tunnetaan monipuolisena rytmimusiikin tulkitsijana. Hän toimii myös tuottajana, sovittajana ja orkesterinjohtajana mm. MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa- menestyssarjassa. Ray Charles on soinut Samin levysoittimessa jo lapsesta asti.

Illan huipentaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Band, jonka energinen esiintyminen hurmaa yleisön vuodesta toiseen.

Koko tapahtumaan on vapaa pääsy – lämpimästi tervetuloa!

Tapahtumapaikka: Linnankatu 72

Saapuminen: Alueelle pääsee keskustasta bussilla numero 1. Omalla autolla saapuvat voivat parkkeerata kadun varteen, Harppuunakorttelin parkkitaloon tai Turun sataman parkkipaikoille. Forum Marinumin parkkialue ei ole käytössä.

Kohderyhmät: kansalaiset


´