Aurora 23
Aurora 23 -harjoituksessa Ruotsia puolustetaan yhdessä. Puolustusvoimat osallistuu harjoitukseen yli 1000 henkilön voimin.
Puolustusvoimat osallistuu Ruotsin puolustusvoimien Aurora 23 -pääsotaharjoitukseen Etelä-Ruotsissa 1.-11. toukokuuta. Osallistumisella kehitetään kykyä yhteistoimintaan sekä syvennetään yhteistyötä Ruotsin ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa.
Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista yhteensä yli 1000 sotilasta Maa-, Meri- ja Ilmavoimista sekä Logistiikkalaitoksesta. Joukko on harjoituksen kansainvälisistä kumppanimaista suurin.
Aurora 23 on suurin Ruotsissa järjestetty Ruotsin puolustusvoimien johtama harjoitus yli 30 vuoteen. Siihen osallistuu noin 26 000 sotilasta Ruotsista ja 14 kumppanimaasta. Harjoituksen kokonaiskesto on 17.4.–11.5. Harjoitusalue kattaa käytännössä koko eteläisen Ruotsin merialueet mukaan luettuna.
Sotilaiden lisäksi harjoitukseen osallistuu myös ruotsalaisia siviiliviranomaisia. Harjoituksen johtaa ruotsalainen prikaatikenraali Stefan Andersson.
Tarkempia tietoja Aurora 23 -harjoituksesta.
Tutustu tarkemmin Suomen harjoitusjoukkoon.
Aurora 23 Ruotsin puolustusvoimien verkkosivuilla.
Näin seuraat harjoitusta:
Harjoitukseen voi tutustua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #aurora23. Seuraa suomalaisen harjoitusjoukon toimintaa Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavilla Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.
Harjoituksen aikana järjestetään useita mediatapahtumia, joihin median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan. Mediatilaisuuksia koordinoi harjoituksen isäntämaa Ruotsi.
Mediatapahtumiin osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Lisätietoa ja ohjeet ilmoittautumiseen löydät Ruotsin puolustusvoimien verkkosivuilta.
Puolustusvoimien yleiseen harjoitusosallistumiseen liittyvät yhteydenotot: suunnittelija Mikko Harjulehto (puhelin: +358 299 500 713 sähköposti: [email protected])
Lisätietoja ja tarkempia yhteystietoja medialle
Suomi ja Ruotsi kykenevät yhteisiin operaatioihin maalla, merellä ja ilmassa
Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö on jatkunut jo vuosia. Sen piirissä on yhteensovitettu suunnittelua, asejärjestelmiä ja johtamista. Tänä päivänä Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien välinen yhteistyö ja harjoitustoiminta ovat arkea kaikissa puolustushaaroissa.
Oletuksena on, että tulevaisuudessa Suomi ja Ruotsi kuuluvat molemmat Natoon. Tähän mennessä kehitetty yhteistyökyky tukee Naton pohjoista ulottuvuutta. Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö syvenee siis joka tapauksessa ja säilyy molemmille osapuolille tärkeänä myös Nato-jäsenyyden aikana. Aurora 23-harjoituksessa tätä yhteistyötä jatkokehitetään.