Hyppää sisältöön

Media ja Nordic Response 24

Harjoituksen aikana järjestetään useita mediatapahtumia, joita median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan. Mediatilaisuuksia koordinoi harjoituksen isäntämaa Norja.

Mediatapahtumiin osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Mediatapahtumat tarkentuvat, tietoa päivitetään Norjan puolustusvoimien verkkosivuille, jonne pääset linkistä: Media site – Nordic Response 2024 - Norwegian Armed Forces (forsvaret.no).

Suomalaisia on mukana seuraavissa mediatapahtumissa

Tapahtumiin osallistuminen edellyttää hyväksyttyä ilmoittautumista. Tapahtumien tiedot voivat vielä muuttua tai tarkentua, aikataulut ovat paikallista aikaa. Tarkemmat ohjeet tilaisuuksista lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittauduttaessa alla mainittuihin tapahtumiin tulee toimittaa seuraavat tiedot Puolustusvoimien mainituille yhteyshenkilölle: 

  • koko nimi 
  • syntymäaika 
  • edustamanne media ja tehtävä (toimittaja/valokuvaaja) 
  • passin numero 
  • yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)
  • mahdolliset haastattelutoiveet

Mediamahdollisuus Camp Bodinissa 4.3. 

Norjan ilmavoimien järjestämässä tapahtumassa on mahdollista tutustua Pohjoismaiden ilmavoimien yhteistyöhön Norjan Bodøssä, Camp Bodinissa. Tapahtumassa esitellään mm. yhteispohjoismaista ilmaoperaatiokeskuksen konseptia. Tapahtumassa ovat mukana ja median haastateltavissa Pohjoismaiden ilmavoimien komentajat: 

  • Kenraalimajuri Juha-Pekka Keränen, Suomen ilmavoimien komentaja 
  • Kenraalimajuri Jan Dam, Tanskan ilmavoimien komentaja 
  • Kenraalimajuri Jonas Wikman, Ruotsin ilmavoimien komentaja 
  • Kenraalimajuri Rolf Folland, Norjan ilmavoimien komentaja 

Tapahtumassa on rajoitettu määrä paikkoja, ilmoittautuminen 26.2. mennessä oheisen linkin kautta: https://forms.office.com/e/ZDhSwfGsgb.

Mediamahdollisuus Hetassa 5.3. 

Maavoimien toimintaan on mahdollista tutustua tiistaina 5.3.2024 Enontekiön alueella. Median edustajat ovat tervetulleita paikan päälle seuraamaan harjoitusta ja haastattelemaan harjoituksen johtoa sekä harjoitukseen osallistuvia suomalaisia ja ruotsalaisia joukkoja. 

Ilmoittautuminen tapahtumaan 4.3.2024 kello 12.00 mennessä: Viljami Honkiniemi [email protected].

Mediamahdollisuus Rovaniemellä 7.3. 

Tapahtumassa esitellään Nordic Response 24 -harjoituksen monikansallisia ilmaoperaatioita ja Suomen, Yhdysvaltain ja Saksan yhteistyötä Rovaniemen tukikohdassa. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua Rovaniemen lentotukikohdasta operoivaan konekalustoon sekä haastatella Suomen, Yhdysvaltain ja Saksan ilmavoimien edustajia. 

Ilmoittautuminen tapahtumaan 5.3.2024 kello 16 mennessä: Anne Torvinen [email protected] ja Tuomas Saavalainen [email protected]

Mediamahdollisuus Kivilompolossa 9.3. 

Mahdollisuus seurata Suomen ja Ruotsin muodostaman divisioonan hyökkäystä Suomesta Norjaan. Tapahtumassa on mahdollista haastatella suomalaisia, ruotsalaisia ja norjalaisia sotilaita. Tilaisuudessa on mukana ja median haastateltavissa myös Suomen puolustusministeri Antti Häkkänen. 

Ilmoittautuminen 7.3.2024 kello 16.00 mennessä: Viljami Honkiniemi [email protected] ja Jere Paldanius [email protected]

Lisätietopyyntöihin Puolustusvoimien osallistumisesta harjoitukseen vastaa tiedottaja Jere Paldanius puh. +358 509173015 ja [email protected].

Puolustushaarojen, Logistiikkalaitoksen ja Johtamisjärjestelmäkeskuksen liittyviin kysymyksiin vastaavat: 

Maavoimat: Viestintäasiantuntija Viljami Honkiniemi, puh. +358 299 412 357
Merivoimat: Viestintäasiantuntija Markus Malila, puh. +358 299 301 831
Ilmavoimat: Viestintäasiantuntija Tuomas Saavalainen, puh. +358 299 291 135
Logistiikkalaitos: Kapteeni Tommi Kangasmaa, puh. +358 299 570 129
Johtamisjärjestelmäkeskus: Viestintäpäällikkö Maija Heikkinen, puh. +358 299 560 260

Suomen puolustusvoimien yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

´