Hyppää sisältöön

Maavoimat Trident Juncture 18 -harjoitukseen Ruotsiin ja Norjaan

Maavoimat
Julkaisuajankohta 10.10.2018 13.50
Tiedote
Kaksi kättelevää sotilasta

Maavoimat osallistuu Trident Juncture 18 -harjoitukseen loka-marraskuussa Norjassa ja Ruotsissa. Tavoitteena on lisätä Maavoimien kansainvälistä yhteensopivuutta ja kykyä puolustaa kotimaata.

Trident Juncture 18 järjestetään 25.10.–7.11.2018 pääosin Norjassa, mutta harjoitusjoukkoja liikkuu myös Ruotsin ja Suomen alueella. Suomesta harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 2 400 henkilöä.

Maavoimat osallistuu harjoitukseen Norjassa ja Ruotsissa. Maavoimien harjoitusjoukon pääosat, noin 250 henkilöä, ovat Porin prikaatista. Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon koulutettava jääkärikomppania harjoittelee ruotsalaisen pataljoonan kokoonpanossa osana ruotsalaista prikaatia. Maavoimien harjoitusjoukon pääkalustona ovat Patrian XA-203 panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvot.

Harjoitus kehittää Suomen ja Ruotsin maavoimien yhteensopivuutta organisaation eri tasoilla joukkojen toimintatavoista aina yksittäisen sotilaan varusteiden ja taisteluvälineiden käyttöön eri tehtävissä.

– Tärkeimpänä harjoitustavoitteenamme on harjaantuminen yhteistoimintaan vaativissa kansainvälisissä olosuhteissa ja perustaistelumenetelmiemme soveltaminen. Tähän tavoitteeseen sisältyvät esimerkiksi joukkojen siirrot, yhteisharjoittelu ja -toiminta sekä johtaminen ja taistelujen tukeminen eri aselajeilla, Maavoimien harjoitusjoukon johtaja, everstiluutnantti Tapio Huhtamella toteaa.

Trident Juncture 18 on Naton niin sanottu korkean näkyvyyden harjoitus (High Visibility Exercise, HVE). Suomi osallistuu harjoitukseen Naton kumppanimaana. Osallistuminen Trident Juncture 18:aan on Puolustusvoimien vuosisuunnitelman mukaista toimintaa.

Seuraa harjoituksia Puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa puolustusvoimat.fi/trje ja sosiaalisen median kanavilla tunnisteella #TridentJuncture:

facebook.com/puolustus

facebook.com/maavoimat

twitter.com/puolustusvoimat

twitter.com/maavoimat

instagram.com/puolustusvoimat.fi

Naamioitu panssarivaunu ajaa tiellä