Hyppää sisältöön

Kenraaliluutnantti Timo Kivinen puolustusvoimain komentajaksi

Puolustusvoimat
19.6.2019 16.11
Tiedote

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on 19.6.2019 nimittänyt kenraaliluutnantti Timo Kivisen puolustusvoimain komentajan virkaan ajalle 1.8.2019 – 31.3.2024. Nykyinen komentaja, kenraali Jarmo Lindberg siirtyy reserviin 1.8.2019.

Kenraaliluutnantti Timo Pekka Kivinen (s. 1959) on uransa aikana palvellut monipuolisissa tehtävissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän toiminut pääesikunnan päällikkönä vuodesta 2017 lähtien. Sitä ennen Kivinen on palvellut muun muassa puolustusvoimien strategiapäällikkönä, Karjalan prikaatin komentajana, apulaisosastopäällikkönä Pääesikunnassa, johtotehtävissä Maanpuolustuskorkeakoulussa, Utin jääkärirykmentin komentajana ja sotilasasiamiehenä Budapestissä. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Kivinen suoritti vuonna 1993 ja kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Kivinen saavuttaa laissa säädetyn eroamisikänsä puolustusvoimain komentajan virassa 31.3.2024.

”Olen kiitollinen minua kohtaan osoitetusta luottamuksesta. Puolustusvoimain komentajuus on kunniatehtävä. Puolustusvoimia on kehitetty johdonmukaisesti ajan ja turvallisuusympäristön vaatimusten mukaisesti. Tulen omalta osaltani tekemään parhaani, että sama kehitys jatkuu. Vielä tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole aika kommentoida tulevan komentajakauteni kysymyksiä yksityiskohtaisemmin. Palaan niihin heti elokuun alussa,” Kivinen toteaa.

Kenraaliluutnantti Timo Kivinen

Kenraaliluutnantti Timo Kivisen CV