Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Puolustusvoimat

Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Ruotsin Kvarnissa

Kaartin jääkärirykmentti 2.5.2018 14.28
Tiedote
Kaksi sotilasta ampuu rikkinäisen auton takaa kaupungissa

Rakennetun alueen taisteluharjoitus Kvarn 18 lisää pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan puolustamiseen koulutettavien kaupunkijääkäreiden suorituskykyä.

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kvarn 18 -harjoitus järjestetään Ruotsin Kvarnissa 13.–19.5.2018. Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä ja henkilökuntaa Suomesta yhteensä noin 300 henkilöä ja noin joukkueen verran sotilaita Ruotsista.

Harjoittelu Kvarnin erinomaisessa ja instrumentoidussa rakennetun alueen koulutusympäristössä mahdollistaa realistisen taistelun rakennetulla alueella, kaupunkijääkäreiden suorituskyvyn todellisen mittaamisen ja palautteen antamisen varusmiehille. Lisäksi harjoitus kehittää myös joukkojen perustamista ja keskittämistä kansainvälisiin harjoituksiin.

Harjoituksen johtaa Uudenmaan jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Niko Hölttä. Kvarn 18 -harjoitus on osa Maavoimien vuoden 2018 kansainvälistä harjoitusohjelmaa sekä osa Suomen ja Ruotsin kahdenvälistä yhteistyötä (FISE). Yhteistyö on tiivistynyt viime vuosien aikana ja Kaartin jääkärirykmentti on harjoitellut vuosittain Kvarnissa vuodesta 2016 lähtien.

Harjoitusta voi seurata verkossa:
facebook.com/KaartinJR
twitter.com/KaartinJR @KaartinJR
#kvarn18 #kaartjr #fise #maavoimat