Hyppää sisältöön

Kuva Puolustusvoimat.

Tule meille eturivin osaajaksi

Liity joukkoomme tekemään työtä, jolla on tarkoitus!

Tiesitkö että Puolustusvoimien 12 000 työntekijästä reilut 4 000 on siviilejä? He työskentelevät mm.

  • informaatioteknologian
  • tekniikan
  • talous- ja henkilöstöhallinnon
  • terveydenhuollon ja
  • viestinnän tehtävissä.

Siviileiltä odotamme ennen kaikkea rautaista osaamista ja oikeaa asennetta, emme varusmiespalvelusta. Lue rekrytoijiemme parhaat vinkit, miten liityt eturivin osaajaksi.

Työpaikkailmoituksemme

Löydät avoimet tehtävämme osoitteesta valtiolle.fi, jonne voit myös tehdä itsellesi hakuvahdin. Seuraa aktiivisesti LinkedIn- ja Facebook-kanaviamme, joissa ilmoitamme kiinnostavista tehtävistä. Kerromme siellä myös tapahtumista, joissa pääset tapaamaan rekrytoijiamme kasvotusten.

Työpaikkailmoituksesta löydät paljon tietoa työtehtävistä sekä osaamisesta, jota sinulta odotamme. Älä säikähdä joskus pitkäksikin venähtäviä toivelistojamme - arvostamme myös kykyä ja halua oppia uutta. Jos jokin asia jää mietityttämään, voit aina soittaa ja kysyä lisätietoja.

Työhakemus

Täytä hakemuksesi Valtiolle.fi sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta, jotta saamme sinusta kaikki tarpeelliset tiedot rekrytointia varten. Poimi hakemukseen ne työtehtävät, joista on hyötyä hakemasi tehtävän kannalta ja kuvaa tarkasti niiden sisältö. Pelkkä tehtävänimike ei siis riitä.

Kerro mitä osaat ja mitä haluat tulevaisuudessa vielä oppia peilaten ilmoituksessa mainittuihin kriteereihin. Muista että itsensä kehuminen on sallittua! Perustele myös miksi haluat meille töihin. Tämä on sinulle mahdollisuus erottautua muista hakijoista ja osoittaa motivaatiosi.

Täytä hakemus kerralla huolella, sillä voit hyödyntää sitä, jos haet meille uudelleen. Räätälöi kuitenkin hakemuksesi aina kuhunkin tehtävään.

Me rekrytoijat luemme hakemuksesi ja esittelemme esimiehille kuhunkin tehtävään soveltuvimmat hakijat. Vaikka keskitymme osaamiseesi, arvostamme hakemusta, joka tuo persoonasi esiin.

Työhaastattelu

Kutsumme sinut työhaastatteluun, jos etenet hakemuksesi perusteella parhaiden hakijoiden joukkoon. Tämä on rekrytoinnin tärkein vaihe, joten valmistaudu siihen huolella.

Haastattelun tavoitteena on saada tietoa molemmin puolin. Esitä siis tarkentavia kysymyksiä ja ole aktiivinen!

Valinta

Haastatteluiden jälkeen kutsumme sopivimmat hakijat soveltuvuusarviointiin, jonka järjestää Puolustusvoimien koulutettu henkilöstö. Sen lisäksi teemme sinusta turvallisuusselvityksen. Tämän jälkeen rekrytointi etenee valintapäätökseen. Valtionhallinnossa virkaan nimittäminen vastaa yksityisellä sektorilla tehtävää työsopimusta. Palvelussuhteen keskeiset ehdot ja edut kerromme jo työpaikkailmoituksessa.

Ilmoitamme aina kaikille hakijoille valintapäätöksestä. Vaikka pyrimme viiveettömyyteen, rekrytointi eri vaiheineen ei tapahdu päivässä tai kahdessa. Ole siis kärsivällinen.

Mikäli hakemuksesi ei tärpännyt, älä lannistu! Uusia tehtäviä avautuu jatkuvasti ja moni työllistyy Puolustusvoimiin esimerkiksi sijaisuuden, korkeakouluharjoittelun tai opinnäytetyön jälkeen.

Tutustu Puolustusvoimien siviilitehtäviin ja uratarinoihin viereisestä valikosta.