Hyppää sisältöön

Tommi Suutarisesta Vuoden sotilasmuusikko

Julkaisuajankohta 21.11.2022 19.30
Tiedote

Vuoden 2022 sotilasmuusikoksi on valittu yliluutnantti Tommi Suutarinen. Suutarinen on pitkän linjan sotilasmuusikko, joka on tehnyt aktiivisesti työtä sotilasmusiikin kehittämiseksi, erityisesti edistänyt jousisoittajien palvelusta sotilasmusiikkialalla.

Suutarinen on toiminut Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan valtakunnallisten pääsykokeiden kehittäjänä ja suunnittelijana. Lisäksi Suutarinen on luonut ja kehittänyt jousisoittajien palvelusmahdollisuuksia. Hän on toiminut jousiyhtyeen sovittajana, kapellimestarina ja toiminnan suunnittelijana. Merkittävää oli vuonna 2018 julkaistu äänite "Suomalaisia marsseja", joka sisältää tunnetuimpia suomalaisia marsseja jousiorkesterille sovitettuna.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan valtakunnalliset konserttikiertueet ovat kuviomarssin lisäksi yksi näkyvin tuote, joka tavoittaa tuhansia ihmisiä vuosittain. Suutarinen on ollut aluista alkaen kiertueen toisena taiteellisena johtajana ja kehittäjänä. 

Tommi Suutarinen on siviilissä johtanut useita sinfoniaorkestereita, esiintynyt muusikkona ja kapellimestarina eri levytyksissä ja festivaaleilla. Hänet on palkittu tästä työstä muun muassa kultalevyllä.

Vuoden sotilasmuusikko-palkinto jaettiin 21.11.2022 sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa Musiikkitalossa. Palkinnon jakoi Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen.

´