Hyppää sisältöön

Tärkeitä koronaohjeita 4.1.2021 palveluksen aloittaville varusmiehille

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 18.12.2020 13.56
Tiedote

Koronatilanne Suomessa ja maailmalla on nyt vakava. Puolustusvoimissa on käytössä 14 vrk:n omaehtoinen karanteeniaika ulkomailta Suomeen tuleville.

Puolustusvoimissa on käytössä 14 vrk:n omaehtoinen karanteeniaika ulkomailta Suomeen tuleville. Puolustusvoimien koronarajoitukset ja turvamarginaali ovat tiukempia kuin siviilissä, koska varuskuntaolosuhteissa tartuntatautien leviäminen on nopeampaa ja henkilöstön toimintakyky on säilytettävä kaikissa olosuhteissa. 

Koronatilanne Suomessa ja maailmalla on nyt vakava. Puolustusvoimat haluaa varmistaa kaikille turvallisen varusmiespalveluksen suorittamisen. Palvelukseen saa tulla vain terveenä. Jos olet sairaana tai altistunut koronavirukselle, etkä pääse saapumaan palvelukseen määräajan puitteissa, hanki asiasta lääkärintodistus 4.1.2021 mennessä ja ole yhteydessä aluetoimistoon.   

Ulkomailla käyntiä ei suositella ennen palvelusta. Ulkomailta palvelukseen tuleville on lähetetty suositus toteuttaa omaehtoinen 14 vrk:n karanteeni Suomessa.  

Jos saavut ulkomailta Suomeen 21.12.2020 jälkeen, et voi siirtyä joukko-osastoon karanteeniaikana, vaan sinun tulee olla yhteydessä aluetoimistoon tai omaan joukko-osastoosi. 

Joukko-osastot ovat lähettäneet palvelukseen tuleville alokaskirjeen, jossa on tarkemmat ohjeet koronatilanteeseen ja palveluksen aloittamiseen liittyvistä toimenpiteistä sekä joukko-osastojen ja aluetoimistojen yhteystiedot. Aluetoimistot ovat olleet yhteydessä ulkomailla asuviin.