Hyppää sisältöön

Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön työkokous Helsingissä

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 15.9.2016 14.14
Tiedote

Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien edustajat kokoontuvat sotilaallisen FISE-yhteistyön kehittämisen työkokoukseen. Kokouksen pääteemana on kahdenvälisen yhteistyön toimenpanon seuranta ja syventäminen. Kokous pidetään 19–20. syyskuuta 2016 Helsingissä.

Sotilaallinen yhteistyö Suomen ja Ruotsin välillä perustuu toukokuussa 2014 allekirjoitettuun Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön kehittämisen työsuunnitelmaan. Sen perusteella maat ovat etsineet lyhyen tähtäimen sekä pitemmän tähtäimen sotilaallisen yhteistyön kohteita. Raportti Suomen ja Ruotsin välisen puolustusyhteistyön tiivistämisedellytyksistä julkistettiin tammikuussa 2015.

Toukokuussa 2015 maiden puolustusministeriöt allekirjoittivat yhteisen lausunnon syventämään puolustusyhteistyötä Suomen ja Ruotsin kesken. Lausunto korostaa poliittista tahtoa edistää yhteistyötä. Molempien maiden hallitukset ovat hyväksyneet yhteistyön jatkamisen.

Sotilaallisen yhteistyön tavoitteena on yhteistoimintakyvyn ja suorituskykyjen kustannustehokas kehittäminen. Kokouksen tavoitteena on seurata ja ohjata sotilaallisen yhteistyön jatkoa. Kokoukseen osallistuu molempien maiden puolustushaarojen ylintä sotilasjohtoa.

´