Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat on näkyvästi mukana SuomiAreenalla

Puolustusvoimat
18.6.2021 10.00
Tiedote

Puolustusvoimat järjestää keskustelutilaisuuden SuomiAreenalla, jossa pohditaan sitä, miten eri puolustushaarojen suorituskyvyt tukevat toistensa taistelua. Lisäksi Puolustusvoimain komentaja osallistuu puolustusministeriön järjestämään keskusteluun ja Pääesikunnan koulutusosaston edustaja Varusmiesliiton keskusteluun.

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Koronaepidemian vuoksi tapahtuma järjestetään tänä vuonna hybridimuodossa, jossa sisällöt ovat katsottavissa suorina lähetyksinä mtv-palvelussa. Puolustusvoimat haluaa osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun, ja on siksi osallistunut säännöllisesti tapahtumaan alusta alkaen.

Puolustusvoimien oma keskustelutilaisuus otsikolla "Huomio - Yhdessä - Tulta! Puolustusvoimat yhteisessä taistelussa" lähetään MTV:n uutisstudiosta torstaina 15.7.2021 klo 14.00-14.45.

Keskustelun taustalla on Puolustusvoimien suorituskykyjen uusiminen ja puolustushaarojen keskinäinen riippuvuus. Viime vuosina Maavoimien suorituskykyjä on vahvistettu. Merivoimien Pohjanmaaluokan aluksia suunnitellaan parasta aikaa. Loppuvuonna on edessä Ilmavoimien hävittäjähankkeesta päättäminen. Julkisessa keskustelussa pyritään usein laittamaan eri puolustushaarojen tarpeet toisiaan vastaan. Todellisuudessa kaikki puolustushaarat ovat osa puolustusvoimallista kokonaisuutta ja ovat riippuvaisia toisistaan ja tukevat toisiaan.

Keskustelussa pohditaan sitä, miten puolustushaarat tukevat toisiaan ja kuinka niiden suorituskyvyt ovat osa puolustusvoimallista kokonaisuutta. Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko, Puolustusvoimien operaatiopäällikkö kenraalimajuri Pasi Välimäki, Merivoimien komentaja kontra-amiraali Jori Harju ja Ilmavoimien esikuntapäällikkö prikaatikenraali Juha-Pekka Keränen keskustelevat eri puolustushaarojen suorituskykyjen tarpeellisuudesta oman puolustushaaran taistelulle. Samalla he pohtivat myös sitä, minkälaisia uusia suorituskykyjä ja millaista uutta osaamista Puolustusvoimat tarvitsee muuttuvassa maailmassa.

Keskustelua johtaa MTV:n uutissuunnittelun vastaava tuottaja Heli Uusimaa.

Puolustusvoimien edustajat osallistuvat myös muiden tahojen järjestämiin keskusteluihin.

Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen osallistuu puolustusministeriön järjestämään keskusteluun asevelvollisuuden kehittämisestä keskiviikkona 14.7.2021.

Everstiluutnantti Markku Jämsä Pääesikunnan koulutusosastolta osallistuu Varusmiesliiton järjestämään keskusteluun tulevaisuuden maanpuolustusvelvollisuudesta perjantaina 16.7.2021.