Hyppää sisältöön

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän ylennykset 2021

Julkaisuajankohta 4.6.2021 0.03
Tiedote

Tasavallan presidentti on puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta 2021 ylentänyt prikaatikenraali Kim Mattssonin kenraalimajuriksi ja prikaatikenraali Janne Jaakkolan kenraalimajuriksi sekä eversti Manu Tuomisen prikaatikenraaliksi.

Everstiksi ylennettiin everstiluutnantit Oula Asteljoki Panssariprikaatista, Jarkko Karsikas Pääesikunnasta, Mano-Mikael Nokelainen Puolustusvoimien tutkimuslaitokselta, Mikael Salo Pääesikunnasta ja Saku Joukas Ilmavoimien esikunnasta. Lääkintäeverstiksi on ylennetty lääkintäeverstiluutnantti Tuomo Leino Ilmavoimien esikunnasta. Kommodoriksi on ylennetty komentajat Sauli Rimmanen ja Tuomo Mero Pääesikunnasta.
Lisäksi tasavallan presidentti on ylentänyt yhteensä 794 reservin upseeria ja erikoisupseeria. Everstiluutnantiksi kaksi, majuriksi 37, komentajakapteeniksi viisi, kapteeniksi 98, kapteeniluutnantiksi kahdeksan, insinöörikapteeniksi yksi, yliluutnantiksi 226, merivoimien yliluutnantiksi 18, lääkintäyliluutnantiksi kaksi, teknikkoyliluutnantiksi yksi, luutnantiksi 357 ja merivoimien luutnantiksi 39 henkilöä.

Ylennykset kenraalikunnassa
Ylennykset puolustushallinnossa 
Reservin upseerien ylennykset 
Joukko-osastojen komentajien antamat aliupseerien palvelusarvot ja ylennykset reservissä
Joukko-osastojen palkatun siviilihenkilöstön aliupseeri- ja miehistöylennykset reservissä
Aluetoimistojen päälliköiden ylentämät reservin aliupseeristoon ja miehistöön kuuluvat 
Sotilasansiomitalit
 

Ritarikuntien kunniamerkit
Suomen Valkoinen Ruusu ja Suomen Leijonan ritarikunta http://ritarikunnat.fi/
Vapaudenristin ritarikunta http://vapaudenristinritarikunta.fi/ 
 

´