Hyppää sisältöön

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatin liikennejärjestelyt Helsingissä 3.-4.6.2017

Puolustusvoimat
29.5.2017 11.48
Tiedote
Kartta päivän liikennejärjestelyistä

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati 4. kesäkuuta 2017 aiheuttaa muutoksia liikenteeseen, pysäköintiin ja julkiseen liikenteeseen Helsingissä. Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan tai julkisilla kulkuvälineillä.

Paraatin järjestelyt aloitetaan Helsingin keskustassa lauantaina 3. kesäkuuta.

Pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta saapuu Helsinkiin Santahaminaan, Hanasaareen ja Kansalaistorille lauantain 3.6. aikana. Joukot poistuvat Helsingistä sunnuntain 4.6. iltapäivän ja illan aikana. Siirtymiset varuskunnista Helsinkiin ja takaisin toteutetaan Hämeenlinnanväylän (E12), Lahdenväylän (E75) ja Porvoonväylän (E18) kautta.

Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät Senaatintorilla ja sen ympäristössä: Mariankadulla, Kirkkokadulla ja Mannerheimintiellä sekä Kaisaniemen ja Mäntymäen kentillä, Kansalaistorilla ja Eteläsataman alueella.

Pysäköinti- ja liikennerajoitukset Helsingissä

Helsingin kaupunki rajoittaa pysäköintiä Kruununhaan alueella 4.6. kello 6.00 - 12.00 ja Mäntymäen kentän pysäköintialueella 4.6. kello 9.00 - 16.00. Pysäköintikieltomerkit asetetaan Kirkkokadulle ja Mariankadulle sekä Mäntymäen kentän parkkialueelle.

Poliisi ja sotilaspoliisit rajoittavat ja ohjaavat liikennettä 4.6. kello 9.00 alkaen Helsingin keskustan alueella Kaisaniemessä ja Senaatintorilla sekä Hanasaaressa.

Kirkkokatu, Mariankatu ja Aleksanterinkatu suljetaan muulta liikenteeltä 4.6. kello 9.00 alkaen. Mannerheimintie suljetaan liikenteeltä Simonkadun ja Kaivokadun risteyksestä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen kello 12.30 alkaen.

Paraatijoukkojen moottorimarssit Helsinkiin

Paraatiin osallistuvia ajoneuvoja ja henkilöstöä siirtyy eri joukko-osastoista Santahaminaan 3. - 4. kesäkuuta aamupäivisin reittiä Kehä 1 - Itäväylä - Linnanrakentajantie - Laajasalontie - Santahaminantie.

Panssariprikaatin joukot siirtyvät Helsinkiin 3.6. reittiä VT3 - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Porin prikaatin joukot siirtyvät Helsinkiin 3.6. reittiä Säkylä/Niinisalo - Helsinki - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Satakunnan lennoston osasto siirtyy Helsinkiin 3.6. reittiä VT3 - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Utin jääkärirykmentin joukot siirtyvät Helsinkiin 3.6. reittiä Utti - VT 6 - E18 - E75 - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Karjalan prikaatin joukot siirtyvät Helsinkiin 3.6. reittiä VT 15 - VT 6 - E18 - E75 - Kehä1 - Itäväylä - Herttoniemi - Santahamina.

Kalustonäyttelyn ajoneuvojen siirrot

Pääosa Kansalaistorilla 4.6. järjestettävän kalustonäyttelyn kalustosta kootaan 3.6. Santahaminaan ja siirretään sieltä Kansalaistorille iltapäivän aikana. Mannerheimintie - Töölönlahdenkatu -risteys suljetaan liikenteeltä sunnuntaina 4.6. kello 10 alkaen Kansalaistorin kalustonäyttelyyn liittyen.

Kalustonäyttely puretaan 4.6. kello 18 jälkeen.

Katselmuksen ja ohimarssin liikennejärjestelyt 4.6.

Jalan marssivat paraatijoukot kokoontuvat ennen Senaatintorilla tapahtuvaa katselmusta Kaisaniemen kentälle, minne ne kuljetetaan Santahaminasta linja-autoilla kello 9.30 alkaen. Linja-autot poistuvat Kaisaniemen kentältä Mäntymäen kentälle odottamaan ohimarssin päättymistä.

Katselmuksen jälkeen jalan marssivat joukot siirtyvät Senaatintorilta Unioninkatua Aleksanterinkadulle ja edelleen Mannerheimintielle ohimarssin lähtöpaikalle Simonkadun ja Kaivokadun risteykseen.

Moottoroidut paraatijoukot siirtyvät kello 9 jälkeen Santahaminasta Hanasaareen, mistä edelleen ohimarssia varten Mariankadulle ja Kirkkokadulle.

Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun ja Kaivokadun risteyksen kohdalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla.

Jalan marssivat osastot siirtyvät ohimarssista Mannerheimintietä pitkin Mäntymäen kentälle, mistä ne poistuvat linja-autoilla.

Ohimarssin jälkeen moottoroidut paraatijoukot aloittavat paluumarssit kotivaruskuntiin.

Raskas vaunukalusto lastataan Mannerheimintiellä laveteille.

Osa ajoneuvoista siirtyy ohimarssin jälkeen Mäntymäen kentälle, missä ne lastataan kuljetusajoneuvoihin.

Liikennejärjestelyistä ja julkisen liikenteen poikkeusjärjestelyistä tiedottavat lisäksi Helsingin seudun liikenne: www.hsl.fi ja Helsingin kaupunki: www.hel.fi.

Kartta päivän liikennejärjestelyistä