Hyppää sisältöön

Puolustusvoimain komentaja Naton sotilaskomitean kokoukseen Viroon

Julkaisuajankohta 16.9.2022 12.01
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen osallistuu perjantaina 16. syyskuuta JEF-maiden asevoimien komentajien kokoukseen ja 16.-18. syyskuuta Naton sotilaskomitean kokoukseen Tallinnassa Virossa.

Sotilaskomitean kokoukseen osallistuu Naton jäsenmaiden komentajat ja nyt ensimmäistä kertaa kutsuttuna koko ohjelmaan tarkkailijajäsenten Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien komentajat. Puolustusvoimain komentajan lisäksi kokouksiin osallistuu Suomen sotilasedustaja EU:ssa ja Natossa, kenraalimajuri Mikko Heiskanen.

Naton sotilaskomitean kokouksessa puolustusvoimien komentajat keskustelevat liittouman sotilasstrategisesta kehityksestä, sekä käsittelevät Madridissa pidetyn Naton huippukokouksen päätösten täytäntöönpanoa. Komentajat keskustelevat myös meneillään olevista Naton operaatioista ja tehtävistä, kuten Naton Irakin- (NMI) ja Kosovon-operaatioista (KFOR), joissa Suomikin on mukana. (Lisätietoa kokouksesta löydät tästä linkistä: https://www.nato.int/cps/sn/natohq/news_206916.htm)

Sotilaskomitea (Military Committee, MC) vastaa Naton ylimmästä sotilaallisesta päätöksenteosta ja valmistelee sotilaalliset neuvot Pohjois-Atlantin neuvostolle (NAC). Sotilaskomitea on Pohjois-Atlantin neuvoston ohella puolustusliiton tärkeimpiä työskentelyelimiä. Komitea tapaa säännöllisesti jäsenmaiden asevoimien edustajien ja kolmesti vuodessa asevoimien komentajien kesken. Naton sotilaskomitean puheenjohtaja on puolustusliiton korkein sotilashenkilö. 

Perjantaina 16. syyskuuta kenraali Kivinen osallistuu JEF-maiden puolustusvoimien komentajien kokoukseen Virossa. (Lisätietoa JEF-yhteistyöstä löydät tästä linkistä: https://puolustusvoimat.fi/jef

´