Hyppää sisältöön

Pohjoismaiden ja Baltian maiden puolustusvoimien komentajien kokous

Puolustusvoimat
11.6.2021 9.00
Tiedote

Liettua ja Suomi toimeenpanivat Pohjoismaiden ja Baltian maiden puolustusvoimien komentajien kokouksen. Pohjoismaiden ja Baltian maiden puolustusvoimien komentajien kokoontuivat vuotuiseen kokoukseensa torstaina 10.6.2021. Kokoukset nähdään tärkeänä foorumina, jossa maiden välistä yhteistyötä on mahdollista kehittää.

Kokousta isännöi Liettuan Puolustusvoimien komentaja. Liettua on tällä hetkellä Baltian puolustusyhteistyörakenteen puheenjohtajamaa. Suomi taas toimii Pohjoismaiden yhteisen puolustusyhteistyöhankkeen Nordefcon puheenjohtajamaana vuoden 2021. Tämän hetkisestä pandemiatilanteesta ja matkustusrajoituksista johtuen kokous toteutettiin videoneuvottelulaitteiston välityksellä. Kokous tarjosi osallistujamaille mahdollisuuden keskustella kansallisesta turvallisuustilanteesta sekä muista ajankohtaisista asioista.
Yhteistyö Baltian maiden kanssa sotilaallisella ja poliittisella tasolla on hyödyllistä ja tärkeää Nordefcolle. Vuosittaiset kokoukset tarjoavat mahdollisuuden hedelmälliselle keskustelulle sotilaallisen yhteistyön viitekehyksessä. Kokoukset Pohjoismaiden ja Baltian maiden välillä nähdään tärkeänä foorumina, jossa maiden välistä yhteistyötä on mahdollista kehittää.
Nordefco-rakenne tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden yhteistyön vahvistamiselle, yhteyden ylläpidolle ja turvallisuusasioista keskustelemiselle Pohjoismaiden ja Baltian maiden välillä.