Hyppää sisältöön

Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelma ohjaa myös Puolustusvoimia

PuolustusvoimatPääesikunta
13.4.2018 9.00
Tiedote

Puolustusvoimat edistää tasa-arvoa ja yhdenmukaisuutta Naiset, rauha ja turvallisuus - toimintaohjelman periaatteiden mukaisesti kriisinhallintatehtävissä. Suomen ulkoministeriön lanseeraama toimintaohjelma 1325 vuosille 2018-2021 perustuu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmiin.

Puolustusvoimien toiminnassa tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat kantavia periaatteita. Tasa-arvoinen työskentely-, opiskelu- ja palvelusympäristö on jokaisen oikeus. Työntekijöitä ja varusmiehiä koulutetaan kantamaan näistä periaatteista vastuuta arjen tasolla, jokaisessa työyksikössä ja joukko-osastossa sekä sotilaallisissa kriisinhallintatehtävissä. Työntekijöiden ja asevelvollisten yhdenvertainen kohtelu on monimuotoisen työ- ja palvelusedellytyksen perusedellytys.

Puolustusvoimien Nordic Centre for Gender in Military  Operations (NCGM) toimii ja kouluttaa myös gender-näkökulmaa yhteispohjoismaisen Nordefcon puitteissa. The Finnish Defence Forces International Centre FINCENT järjestää sotilaallisen kriisinhallinnan kursseja Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan Unionin , Afrikan unionin ja Naton johtamiin kriisinhallintaoperaatioihin. FINCENT tuottaa gender-teemaan liittyvää tutkimusta yhteistyössä Maanpuolustuskorkeakoulun kanssa.

Suomen kolmas kansallinen toimintasuunnitelma 1325 Naiset, rauha ja turvallisuus julkistetaan Säätytalolla Helsingissä 13. huhtikuuta 2018. Kolmas toimintaohjelma jatkaa kahden aikaisemman ohjelman mukaisesti tasa-arvon, yhdenvertaisuuden sekä rauhan edistämistä. Kansalaisyhteiskunnan toimijoilla sekä Suomessa että kriisialueilla on keskeinen rooli toimintaohjelman täytäntöönpanossa.

Voit seurata ulkoministeriön Kansallisen 1235 -toimintaohjelman julkistamistilaisuutta 12.4. 2018 klo 9-10.30 suorana lähetyksenä verkossa https://formin.videosync.fi/launch-of-finlands-national-action-plan-on-women

Puolustusvoimien työstä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kentällä.