Hyppää sisältöön

Miehistön erityiskoulutetut varusmiehet kotiutuvat

15.3.2021 10.00
Tiedote

Keskiviikkona 17. maaliskuuta 2021 kotiutuu 2/20-saapumiserän 255 päivää palvelevat varusmiehet. Heitä kotiutuu 1378, joista 90 on naisia.

255 pv palvelevia on noin 15 prosenttia kaikista varusmiehistä. Erityiskoulutettuja varusmiehiä palvelee muun muassa viestintä-, tietotekniikka-, oikeudellisella, kirkollisella, lääkintä-, turvallisuus- ja tiedustelualoilla sekä sotatieteellisen tutkimuksen parissa. Tehtävänimikkeitä ovat muun muassa sotilaspoliisi, lääkintämies, viestintävarusmies, ohjelmoija tai koiranohjaaja. 


Osa 255 pv palvelevista koulutetaan valtakunnallisen varusmiesten erityistehtävän haun mukaisiin tehtäviin. Erityistehtävissä varusmiehet pääsevät hyödyntämään omaa siviiliosaamistaan, syventämään taitojaan ja hankkimaan arvokasta työkokemusta sekä kontakteja tulevaisuuteen. Haku on kaikille varusmiehille avoin ja erityisosaaminen testataan tarvittaessa pääsykokeessa tai haastattelussa. Tehtäviin voi hakea sekä palveluksen alkaessa että ensimmäisten alokasviikkojen aikana. Seuraava haku toteutetaan heinäkuussa 2021.


Miehistön erityistehtäviin valitut siirtyvät tehtäviinsä alokasjakson päätyttyä ja varusmiesjohtajat johtajakoulutuksen jälkeen. Johtajakoulutukseen valitut voivat hakea erityistehtäviin vielä aliupseeri- tai reserviupseerikurssin aikana. Palveluksen kesto on 255 päivää ja johtajakoulutuksen suorittavilla 347 päivää.
 

Lue lisää varusmiesten erityiskoulutuksesta.