Hyppää sisältöön

Lippujuhlan päivää juhlitaan uudella tavalla arvokkuus säilyttäen

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 15.5.2020 13.03
Tiedote

Puolustusvoimain lippujuhlan päivää 4. kesäkuuta vietetään tänä vuonna uudistetulla ohjelmalla. Turun Logomosta lähetetään Laivaston soittokunnan viihdekonsertti, jota voi seurata Ylen kanavilla. Yleisö voi seurata päivän muuta ohjelmaa Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavilla. Yle lähettää iltapäivällä koostelähetyksen päivän tapahtumista.

Päivä alkaa Puolustusvoimien ylipäällikön, tasavallan presidentin lipunnostolla Mäntyniemessä, jonka jälkeen on seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla sekä puolustusvoimain komentajan tervehdys. Lippujuhlan päivää juhlistetaan myös paikallisesti ympäri Suomea.

Juhlakonsertissa Laivaston soittokunta solisteinaan Suomen eturivin artistit Suvi Teräsniska, Arttu Wiskari ja Pete Parkkonen johdattavat Riku Rantalan juontamassa konsertissa yleisön suomalaiseen mielenmaisemaan. Konsertissa kuullaan artistien omaa tuotantoa ja suomalaisille rakkaita kestosuosikkeja unohtamatta perinteistä paraatimusiikkia. Konsertin avausnumerona kuullaan ensiesitys Juhlafanfaari Merivoimille -teoksesta.

Laivaston soittokuntaa johtavat kapellimestarit musiikkikomentajakapteeni Petri Junna ja musiikkikapteeniluutnantti Tero Haikala. Konsertissa ei ole yleisöä paikalla. 

- Halusimme lähestyä lippujuhlan päivän konsertin teemaa uudella tavalla ja saimme mukaan upean solistikaartin. Suunnitteluaika on ollut lyhyt, mutta mielestämme lippujuhlan päivän konsertti tarjoaa jokaiselle jotakin, kapellimestarina konsertissa toimiva Tero Haikala taustoittaa.

- Konsertin ohjelmisto on kattaus toinen toistaan hienompia tarinoita Suomen eturivin artistien tulkintoina. Suunnittelimme tämän konsertin niin, että siihen valittujen kappaleiden tekstit sekä taustoittavat juonnot kuvaavat meitä suomalaisia ja suomalaisen yhteiskunnan sekä demokratian menestystarinaa. 

Osana koronavirusepidemiaan (Covid-19) liittyviä rajoitustoimia Puolustusvoimat peruutti lippujuhlan päivän valtakunnallisen paraatin Raaseporissa. Päivän ohjelma on suunniteltu uudestaan, ja konsertin lisäksi muu ohjelma toteutetaan virtuaalisesti Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavilla ja verkkosivuilla. Päivän aikana julkaistaan muun muassa virtuaalisia kalustoesittelyjä sekä varusmiesten ja henkilökunnan tunnelmia.  

Laivaston soittokunnan konserttia voi seurata Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa suorana lähetyksenä kello 11.00. Koostelähetys päivän tapahtumista nähdään Yle TV1:ssä sekä Areenassa klo 17.10. 

Päivän ohjelmaa voi seurata Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavista:

Facebook 
Twitter 
Instagram 
Snapchat 

´