Hyppää sisältöön

Koronatartuntojen määrä nousussa myös Puolustusvoimissa

Pääesikunta
30.9.2020 13.01
Tiedote

Koronatartuntojen määrä on nousussa muun yhteiskunnan tavoin myös Puolustusvoimissa. Puolustusvoimissa on viime viikon alusta alkaen 29.9. mennessä todettu koronavirustartunta seitsemällä varusmiehellä ja kahdeksalla henkilökuntaan kuuluvalla.

Syksyn ensimmäinen tartunta varusmiehellä kesäkuun alun jälkeen todettiin Rannikkoprikaatissa 21.9. Muut viime viikon varusmiestartunnat ovat olleet Kaartin jääkärirykmentissä (3), Porin prikaatissa (1), Kainuun prikaatissa (1) ja Maasotakoulussa (1).

Pääesikunnan tietojen mukaan sairaana on tällä hetkellä 15 henkilöä, joista seitsemän on varusmiehiä.

Puolustusvoimissa jatketaan koronaviruksen torjuntaa palkatun henkilökunnan ohjeistuksella sekä varusmiespalveluksen sopeuttamistoimilla. Varusmieskoulutuksessa käytössä oleva osastojako sekä koulutus- ja vapaajaksottelu jatkuvat edelleen. 

Kaikki tartuntatapaukset selvitetään ja mahdolliset altistuneet kartoitetaan. Suurimman tartuntariskin Puolustusvoimissa aiheuttaa kontaktit Puolustusvoimien ulkopuolella. Tartunnat varusmiesten välillä ovat olleet harvinaisia.

Puolustusvoimat seuraa tilannetta jatkuvasti, arvioi sen vaikutuksia omaan toimintaan ja tarkentaa tarvittaessa ohjeistustaan.

Ajankohtaisen tiedon Puolustusvoimien koronavirustilanteesta löydät verkkosivuiltamme