Hyppää sisältöön

Tärkeitä koronaohjeita 5.7.2021 palveluksen aloittaville varusmiehille

Puolustusvoimat
18.6.2021 15.13
Tiedote

Koronaviruspandemia jatkuu edelleen sekä Suomessa että maailmalla. Puolustusvoimissa on käytössä 14 vrk:n omaehtoinen karanteeniaika ulkomailta Suomeen tuleville.

Ulkomailla käyntiä ei suositella ennen palvelusta. Jos saavut ulkomailta Suomeen 21.6.2021 jälkeen, et voi siirtyä joukko-osastoon karanteeniaikana, vaan sinun tulee olla yhteydessä aluetoimistoon tai omaan joukko-osastoosi. 

Palvelukseen saa tulla vain terveenä. Jos olet sairaana tai altistunut koronavirukselle, etkä pääse saapumaan palvelukseen määräajan puitteissa, hanki asiasta lääkärintodistus 5.7.2021 mennessä ja ole yhteydessä aluetoimistoon.   

Aluetoimistot ovat olleet yhteydessä ulkomailla asuviin. Ulkomailta palvelukseen tuleville on lähetetty suositus toteuttaa omaehtoinen 14 vrk:n karanteeni Suomessa.

Puolustusvoimien koronavarotoimenpiteet ovat edelleen voimassa. Varuskuntaolosuhteissa tartuntatautien leviäminen on nopeaa, joten varotoimenpiteet ovat välttämättömiä, jotta varusmiesten terveys turvataan ja henkilöstön toimintakyky säilytetään kaikissa olosuhteissa. Sopeutetuilla järjestelyillä Puolustusvoimat varmistaa asevelvollisten turvallisen palveluksen aloittamisen ja koulutuksen toteutumisen.

Tarkemmat ohjeet koronatilanteeseen ja palveluksen aloittamiseen liittyvistä toimenpiteistä sekä joukko-osastojen ja aluetoimistojen yhteystiedot on lähetetty palvelukseen tulevien alokaskirjeessä.

Lisätietoa: COVID-19 ja Puolustusvoimat - Puolustusvoimat Puolustusvoimat